EST. 2002

Dovi az utolsó körig várt a futam eldöntésével

A Ducati versenyzője végig taktikailag is átgondolt csatát nyert MM-el szemben. A verseny ismét nem sikerült túl izgalmasra, még mindig Marc és Dovi a két főszereplő. Sokkal gyorsabb tempóra képesek mint a mezőny többi tagja.

A rajt után mindketten hibáztak és a fiatal francia Yamaha pilóta átvette a vezetést. Mögötte Rins és Miller volt a sorrend, azonban a két húzó ember gyorsan visszatalált a helyes útra és pár kör alatt vissza is vették a vezető szerepet.

Ezt követően MM támadott és Dovi beállt másodiknak. A futam közben nehéz volt eldönteni, hogy a Ducati stratégiát képvisel vagy nem tud támadni. Az olaszok ezen a pályán szinte mindig gyorsabbak más gyártó motorjainál. A futam tulajdonképpen az utolsó körben dőlt el, Marquez jó taktikát választott de a motorjának első fék burkolata összeakadt Dovi valamelyik alkatrészébe és kisodródott. Az esést elkerülte, de az olasz versenyző elvitte a futamgyőzelmet.

MM a verseny végén arra a következtetésre jutott, hogy Dovi csak játszadozott vele, nem akart támadni és lehetőséget adni egy hátulról érkező támadásnak. Inkább Ő építette fel a sajátját.Az összeakadásról, csak annyit mondott, hogy nincs vele gond, része a versenynek.

Miller a futam közepén kicsúszott, míg Pol Espargaro alatt megállt a motor. A Yamaha versenyzői viszont ígéretes teljesítményt nyújtottak az egész hétvégén . A futamon a fiatal tehetség Quartaro a dobogón végzett, míg a negyedik és ötödik helyen a gyári pilótákat intették le (Rossi, Vinales). A doktor szerint jobb a helyzet a motorerő tekintetében de a Honda és a Ducati csapatok motorereje még mindig más szintet képvisel. Vinales a versenyen megpróbálta új irányba vinni a motor fejlesztését. A spanyol még mindig a tapadást hiányolja, ellentétben a Doktorral Ő meg van elégedve a vázzal és a blokkal, cserébe hiányolja a megfelelő tapadást.

A futamon tehát megint a papírforma évényesült, de talán látszik némi remény, hogy megtörjék MM uralmát és izgalmas csatákat láthassunk, futamról-futamra.

Nyitókép: MarcMarquez twitter prtscreen

ugrás fel