EST. 2002

Dovi kipróbálta az Aprilia MotoGP motorját

Andrea élt a lehetőséggel, és kipróbálta Noale legújabb fejlesztését egy privát teszt keretében. A Jerezben megtartott 3 napos tesztelés keretében Dovi megosztotta tapasztalatait a mérnökökkel a motor erőforrását és vázát illetően. Az olasz gpone.com oldal cikke szerint könnyen kezelhető motorként jellemezte az RS-GP-t az olasz versenyző. Dovi kétségtelenül az egyik legjobb választás lenne a fejődő pályán lévő Aprilia számára. A 35 éves motoros 2013-2020 között a Ducati, előtte pedig a Honda és a Yamaha pilótája volt, így bőséges tapasztalattal rendelkezik.

Andrea a három napos teszt után nyilatkozatában kiemelte, hogy ha nyolc év után cserél egy versenyző motort, akkor a legfontosabb a megfelelő üléspozíció megtalálása. „ Úgy gondolom sok motorversenyző képes közel lenni a a leggyorsabbakhoz, de ott lenni és harcolni a fontos köridőkért vagy pozícióért az már egy teljesen más történet”

Andrea azt javasolta, hogy legyen még tesztelésre lehetősége, ahol még jobban megtalálhatja a megfelelő beállításokat a RS-GP nyergében. Egyben megköszöntette a lehetőséget, és elárulta nem tudja, hogy jövőre versenyzik vagy sem. De egy ilyen teszt minden versenyzőnek jó lehetőség.

Mi a magunk részéről szívesen látnánk újra viszont Dovi-t, akár az Aprilia nyergében is.

Fotó: gpone.com

ugrás fel