EST. 2002

Andrea Dovizioso 2021?

Az olaszok egyik legnagyobb tehetsége lassan motor és csapat nélkül marad. Az közismert, hogy Dovi nem találja az összhangot az idei évben használt abroncsokkal. Mi most azonban nem az ide vezető utat, hanem a jövőt szeretnénk vizsgálni. Rengeteg a feltörekvő fiatal, közben pedig komoly nevek maradnak csapat és lehetőség nélkül. Az olasz szerződése a portimói Portugál Nagydíj után lejár. Ezzel minden bizonnyal elválnak útjaik a Desmosedicivel és a Ducati csapattal. Andrea és menedzsere bejelentették, hogy a héten döntést hoznak a jövőjét illetően, várhatóan tesztpilóta munkakörbe kerül.

A király kategóriában jelenleg csak egy motor van szabadon Aleix Espargaro mellett, Andrea Iannone bírósági ítéletére vár, mely november közepén születhet meg. Nem gondoljuk, hogy Dovi az Aprilia csapatot választaná, nem Iannone miatt, sokkal inkább a motor miatt. Doviban van még pár jó év és egy jelenleg sereghajtó csapat nem biztos, hogy megfelelő környezetet jelentene számára.

A tesztpilóta státusz sokkal inkább elképzelhetőnek tűnik. A kérdés az, hogy melyik csapathoz lenne érdemes szerződnie és milyen feltételekkel? Állítólag Dovi kemény feltételeket szabott egy esetleges megbízáshoz. A szezonban néhány vadkártyás futam mellett, szeretne elindulni terepfutó versenyeken is.

Az biztos, hogy Dovi tesztpilóta címen sem marad a jelenlegi csapat kötelékében. A KTM-nek ott van Pedrosa, aki felé joggal teljes a bizalom, szinte szárnyal a csapat megérkezése óta. Ugyan ez a helyzet a zseniális közösségi videóiról ismert Guintolival, aki a Suzuki GP csapatát erősíti. Az Aprilia mellett maradt a Honda és a Yamaha. Véleményünk szerint Andrea az utóbbira szavaz, ami megerősíti azt a pletykát is, miszerint Lorenzo az Apriliához csatlakoznik tesztpilóta státuszban. Jorge és a Yamaha csapat válásának hátterében sok minden húzódik vagy húzódhat. Biztosat senki sem tud de tény, hogy a spanyol idén alig tesztelt és Rossi Covid fertőzése után sem ajánlották fel neki a helyet.

Tehát Dovi a 2012-es Tec3-ban töltött idő után visszatérhet a Yamahához, de 2022-től ismét versenyzői megállapodást szeretne.

nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel