EST. 2002

Ducati Desmosedici GP20 2020

Bemutatták az olaszok azt a motort, amivel végre letörnék Marc Marquez győzelmi sorozatát. Idén újra neki vág a nagy feladatnak, Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci, avagy két olasz fog ismét versenyezni a tűzpiros Desmosedici nyergében.

Andrea nyilatkozatában kiemelte, hogy rengeteget dolgoztak és természetesen Marc elérése és legyőzése a cél. Petrucci kiemelte a tavalyi győzelmét, mely egyértelműen karrierje legfontosabb állomása. Hazai közönség előtt sikerült győzni Mugello-ban, azonban ezzel még nem dőlhet hátra. Most ismét bizonyítania kell, a tavalyi szezon második felében nehézségei voltak és ez az eredményeken is meglátszott. A szerződése év végével lejár, a hosszabbításért komoly teljesítményt kell nyújtani a szezonban.

A vöröseknek azonban nem csak a pilótákkal lehetnek gondjaik, bár a Ducati rengeteget fejlődött és egyre gyorsabban és jobban alkalmazkodik a pályák nyújtotta kihívásokhoz a konkurensek ülnek karba tett kézzel.

A Suzuki évről évre jobb eredményt produkál, a Yamaha pedig úgy tűnik végre magára talál. Ráadásul a Japánoknak van két jó versenyzőjük és egy sokkal jobb motort ígértek erre a szezonra a csapatoknak.

Persze messze még a kezdet és hosszú a szezon, ami remélhetőleg igen izgalmas lesz a kiváló versenyzőknek és a felkészült csapatoknak köszönhetően.

fotó : Ducati

ugrás fel