EST. 2002

Ducati Futa e-Road bike – irány az aszfalt

Az olasz gyártó a hegyi és a városi kerékpárok után bemutatta első országúti modelljét is, melyet azoknak terveztek, akik edzeni, szórakozni, vagy csak tekerni akar egy jót a barátokkal. A Futa, mint az eddigi Ducati kerékpárok is partnerségben született. A Thok közreműködésével készült kerékpár karbonszálas vázra épül, sportos geometriával és figyelemre méltó aero elemekkel. A vázgeometria a kényelem mellett alacsony aerodinamikai együtthatót kínál, ugyanakkor nagy oldalirányú merevséget biztosít, ami nagyobb erő átadását teszi lehetővé a hátsó keréknek.

Az FSA System HM 1.0 elektromos motorja a hátsó agyba található és 250 W-os teljesítmény mellett, 4,3 kgm nyomatékkal bír. A motor tömege 3.98 kg, mely az egyik legkönnyebb a kategóriában.

A kormányra helyezett Garmin vezérlővel öt fokozat közül választhatunk.

Az Android és iOS rendszereken is futó applikációnak köszönhetően telefonunkon ellenőrizhetjük a motor állapotát, az akkumulátor töltöttségi szintjét és egyéb statisztikákat. Az app segítségével frissíthetjük is a motor elektronikáját, az FSA szolgáltató központján keresztül. A motort egy FSA 250 Wh-s akkumulátor táplálja, melyet opcionálisan bővíthetünk további 250 Wh teljesítményű akkuval.

A Ducati Futa tömege 12.4 kg

A 2×12 sebességes FSA K-Force WE 12s elektronikus rendszerrel szerelt Futát, a szintén FSA készletből származó FSA K-Force WE féknyergek és 160 mm-es tárcsák lassítják. A karbon felniket a Vision szállítja, a 35 mm magas AGX30-as felniken Pirelli Cinturato Velo TLR abroncsok feszülnek (tubeless).

A most bemutatott Futa melett elérhető lesz egy Futa Limited Edition is, mely csak korlátozott 50 darabos szériában kerül értékesítésre. A Limited Edition a Campagnolo cég Super Record szettjével lesz szerelve, mely szintén 12 sebességes. Az olasz gyártó csúcstermékei mellett, a szénszálas Vision Metron Carbon 5D ACR kormány is része a felszereltségnek, míg a kerekek a Vision Metron 40 SL sorozatból kerülnek ki. A Limited Edition tömege 12.2 kg.

Mindkét modell esetében egy különleges, kimondottan ehhez a kerékpárhoz tervezett Garmin Edge Explorer tartót kap a vásárló.

ugrás fel