EST. 2002

Ducati – teljes csere is elképzelhető a csapatnál

Úgy tűnik bele untak az olaszok az örök második szerepbe, vagy csak kifogytak az indokok. Egy biztos a fiatalítanak, ami jelenleg a Yamaha sikereinek a kulcsa. Elképzelhető, hogy a Ducati gyári csapatnál megérezték, hogy a másik japán gyártó is kellő potenciállal fog rendelkezni Vinales és Quartararo személyében.

Jack Miller már fent van a gyári csapatban, így Danilo Petrucci biztosan elhagyja a csapatot. Most úgy tűnik Martin érkezhet Miller helyére a Pramac csapathoz, aki szintén fiatal. Kérdés leginkább az, mi lesz Dovival? A hosszabbítás még nincs bejelentve, ami elég fura, ahhoz képest, hogy a társáról már lehet tudni. Ez pedig leginkább a szakítás felé mutat. Anyagi problémák eddig is voltak a Ducati ésa versenyzők között. Anno Lorenzo extra gázsit kapott Dovihoz képest, azóta a csapat ezt rendezte de kérdés mi a helyzet most.

Sokan jogosan a KTM csapatnál látják Dovi jövőjét, ami érthető hiszen az osztrák gyártó teljesen kiürült versenyzői szempontból. Kellene egy húzónév, aki tudja is mit szeretne csinálni. Vélhetően a KTM ezért komolyabb összeget is áldozna.

Az ügy egyik érdekessége, hogy Dovi bizakodott abban, hogy Marc esetleg csapatot vált és számításba veszi a Ducati csapatot. Ketten biztosan nagyobb eséllyel tudtak volna VB-t nyerni és motort fejleszteni. Marc azonban nem váltott és a Yamaha egy nagyon jó koncepciót rakott össze, versenyzői és csapat szinten.

A jövő érdekes dolgokat hozhat, de mi is úgy látjuk, hogy Dovi jövője már inkább a Ducati csapat nélkül, mint vele fog folytatódni.

Nnitókép : Motogp.com

ugrás fel