EST. 2002

Ejtőernyővel kombinált légzsákrendszer motorosoknak

Az Airbag Inside Sweden AB neve nem ismeretlen motoroskörökben. 2021-ben egy légzsákos farmernadrággal kerültek a figyelem középpontjába, melyet rövidnadrágra is ki szerettek volna terjeszteni.

Az tény, hogy a legtöbb légzsákos rendszer a piacon mellény vagy kabát formájában van jelen, bár a versenyzők által használt ruházat képes a test több részét is egyszerre védeni.

Idén márciusban az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala közzétett egy az Airbag Inside szabadalmi bejelentését, melynek tárgya egy „felfújható motorkerékpáros felszerelés”. A rendszer lényege, hogy mindegyik egy felfújható rendszert használva, a test különböző részeit védi az ütközés káros behatásaitól. Felfújható nadrág, kabát, csizma és egy külön érdekesség egy ejtőernyővel kombinált rendszer.

A baldachinnak nevezett rendszer lényege, hogy a motoros nagy sebességnél történő bukása esetén, lassítsa a motorost. Elsősorban pályára tervezett rendszer érdekessége, hogy a versenyzők nem egyenes vonalban haladnak, így akár akadályozhatja vagy veszélyeztetheti más versenyzők testi épségét. Természetesen a viselő is kerülhet nagyobb bajba az ernyők viselése miatt, mint az alap szituáció.

A rendszer működését egy mesterséges intelligencia vezérli, Ő dönt a rendszer részeinek működésbe hozataláról is.

Forrás: Free patents online,  RideApart

ugrás fel