EST. 2002

Ellison az Endurance után szemet vetett a WSBK-ra

Ellison 2000-ben és 2001-ben több Superstock futamot is megnyert, ennek ellenére az idei évad kezdetén úgy nézet ki, hogy nem tud versenyezni. A megállíthatatlan brit versenyz? azonban – akinek korábbi sponzorai a segítségére siettek és két motort, valamint egy kísér? teherautót vettek számára – mégiscsak visszatért a bajnokságba és éppen hogy lecsúszott a dobogóról legutóbb Monzában, mikor az élen haladva bukott motorjával.

A Superstock-on kívül Ellison a World Endurance bajnokságon is részt vesz, mégpedig a Suzuki GB Phase One csapatának tagjaként, ahol szintén igencsak eredményes. Az imolai els? futamban ? és Olivier Four az élen haladó Zongshen Suzuki színeiben futó Warwick Nowland és Stephane Mertens mögött motorozott.

Assenben Ellison csapattársa már – a sokak által nagy tehetségnek tartott – Jason Pridmore volt, az AMA Formula Xtreme csillaga. Ezen a versenyen kit?n? formában voltak mindketten, és Ellison az utolsó tíz körön keresztül izgalmas csatát vívott az élen a kés?bbi gy?ztessel, Igor Jermannal, amivel kapcsolatban igen elismer?en nyilatkozott Pridmore:

„Csapattársam eszméletlenül jól motorozott. Nagyszer?, hogy a Phase One-nak ez már a második dobogós helyezése az idei szezonban.”

Ellison távolabbi célja, hogy elérje azt a szintet, hogy World Superbike versenyen indulhasson, és az eddigi elért idei eredményei alapján minden esélye meg is van erre.

Az összesítésben a Phase One csapat jelenleg mindössze egy ponttal lemaradva áll a második helyen a Zongshen 1 csapat mögött, és még hat futam hátra van az Endurance bajnokságban.

Nyerj 2 db depójegyet és egy gépkocsi parkolójegyet az ENDURANCE VILÁGBAJNOKSÁG ez évi versenyeire!
Részletek

ugrás fel