EST. 2002

Egy világverseny kapujában: eSkootr S1-X: 16 LE és 100+ km / h

Igazi hiánypótló viccelhetnénk el a dolgot, pedig aminek kereke van az képes versenyezni is. Így volt ez a történelem során szinte mindig és úgy tűnik az elektromos rollert is utolérte a versenyport.

Az mindenképpen örvendetes, hogy a tehetségek nem a közutakon törik össze magukat. Már pedig ha van bajnokság kell, hozzá egy megfelelő jármű is.

Így gondolkodott a Forma1-hez kötődő befektetők egy csoportja is, köztük Hrag Sarkissian üzletember, Alexander Wurz és Kahlil Beschir korábbi versenyzők, valamint a Forma-E bajnok Lucas Di Grassi. A céljuk létrehozni az eSkootr bajnoságot vagy az eSC-t.

A Williams Advanced Engineering (WAE), a Williams csapat mögött álló mérnök csapat vállalta magára a tervezést és a megvalósítást. Mely egyetlen modellel működtetné a sorozatot, a modell neve S1-X.

A 16 lóerős teljesítmény 100 km/h feletti sebességre repíti a kis rollert. Valójában a teszteken könnyen átlépte a 120 km/h sebességet is. A maximális dőlésszög eléri az 50 fokot, mely nyílván valóan a különleges gumiabroncsoknak is köszönhető.

A WAE egy elektronikus vezérlőt használ mely a stabilitás érdekében kiegyensúlyozza a két villanymotor teljesítményét, de a versenyzőknek rendelkezésükre fog állni egy gomb, amivel a kigyorsítás érdekében kikapcsolhatják.

A felkészülés már elkezdődött, így a csapatok felállítása az első bajnokságra, amely 2021 őszén indulna.

ugrás fel