EST. 2002

Estorilban debütál Sebestyén Péter a Gyorsasági Motoros Világbajnokságban

Fotó: Mirco Lazzari – Forrás: Faster Management

Még meg sem száradt a pecsét Sebestyén Péter csapatszerződésén, a 16 éves ifjú titánmár Estorilban ismerkedik a versenypályával, hogy a hétvégén részt vehessen életeelső VB futamán.

Háromhetes szünet után ezen a hétvégén, április 29. és május 1. között folytatódik a MotoGP, ezúttal a portugáliai Estoril ad otthont a harmadik világbajnoki futamnak. Az 1972-ben épült, a MotoGP-nek 2000 óta helyet adó, 4182 m-es estorili pálya még a szakemberek szerint is az egyik legnehezebb helyszín. A négy lassú balkanyar, kilenc gyors jobbkanyar, és a majdnem egy kilométeres egyenes szakasz igazi kihívás még a gyakorlott versenyzők számára is. Sebestyén Peti tehát itt csatlakozik be a bajnokságba KTM motorjával, 125 cc kategóriában, az olasz Forward Racing Team tagjaként.A magyar versenyző és menedzsere, Roberto Favaro tegnap érkezett meg a portugál futam helyszínére. Sebestyén személyesen is megismerkedhetett csapata, a Forward Racing Team tulajdonosával, és a csapattagokkal. Bár Péter otthonosan mozog a motorsportban, mégis most egy új világban érzi magát, ahol rengeteg új feladat és élmény vár rá.

A mai napon, a délelőtti órákban az unalmas bürokráciai lépések után megkezdődhetett az ismerkedés, valamint a pályabejárás a mérnökökkel és a szerelőkkel. A délutáni órában került sor azokra a megbeszélésekre, ahol a motor műszaki beállításairól volt elsősorban szó, hogy a holnapi napon, a motoron ülve már minél hatékonyabban folyhasson az edzés.A mai időjárás kedvezne a futamoknak, hiszen napos, száraz, meleg idő van, azonban holnaptól lehűlést és esős időt jósolnak. Ez a helyszín a tapasztalt rókák szerint azonban kiszámíthatatlan, mivel közel van az Atlanti-óceánhoz, így bármikor kisüthet a nap, vagy leeshet az eső.

Sebestyén Péter: ‘Izgatottan várom a holnapi napot, hiszen számomra ez egy új kihívás. Meg kell ismerkednem az új motorral és a csapattal. A lehető legtöbb információt kell adnom, hogy a motort a saját stílusom szerint állíthassuk be. Ez nem lesz könnyű feladat, főleg ami az első versenyt illeti, de remélem sikerül a maximumot kihozni magamból, és lépésről lépésre dolgozni, nem feledve, hogy még hátravan 14 futam.’

Roberto Favaro, menedzser: ‘Úgy érzem magam, mint egy kisfiú karácsony előestéjén. Kíváncsian és izgatottan várom a holnapi napot, hogy meglássam Peti és a csapat benyomásait. A mai nap sikeres volt, a szerelőkkel, mérnökökkel, csapatfőnökkel való ismerkedésről szólt, rengeteg hasznos dologról beszéltünk, hogy a lehető legjobb formában kezdhessük a hétvégét.’

A 125 cc szabadedzései pénteken helyi idő szerint 9:15-től és 13:15-től kezdődnek.A magyar közönség a 125cc szabadedzését április 29-én 14:10-kor követheti élőben a Digisport csatornán, az időmérő edzést április 30-án 13:55-kor a Digisport Plusz, a futamot pedig május 1-én 15:05-kor szintén a Digisport Plusz csatornán.

ugrás fel