EST. 2002

Fabio Quartararo a MotoGP világbajnoka

A Yamaha 22 éves versenyzője megszerezte az első királykategóriás győzelmet Franciaországnak és ezzel történelmet írt. A Yamaha csapat is örülhet az eredménynek mivel 2015 óta nem sikerült megszerezniük a világbajnoki címet.

A verseny több szempontból is emlékezetes marad örökre. Ezen a futamon vonult vissza Valentino Rossi, azon a pályán amit Marco Simoncelliről neveztek el. A lelátók sárga színben úsztak, míg a rajongók őrületes hangulatban búcsúztatták kedvencüket. A Doktor a 10. helyez zárta a futamot.

Azt a futamot, ahol még kétesélyes volt a világbajnoki cím kimenetele, Francesco Bagnia nem bírta a nyomást, amit Marc Marquez helyezett rá. A Ducati pilótája sokáig vezette a versenyt de 5 körrel a vége előtt bukott és ezzel végérvényesen eldőlt, hogy Fabio az idei világbajnok. A Honda kiemelkedően jól teljesített ezen a futamon, persze ehhez szükség volt Jack Miller bukásához is.

A Futamot az egyre jobban teljesítő Marc Marquez nyerte. Bár a cím már eldőlt a verseny még folytatódik, a legközelebbi futam két hét múlva Portugáliában kerül megrendezésre.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel