EST. 2002

Feher ACH-1

Az amerikai székhelyű céget egy Steve Feher nevű mérnők alapította. Sajnos többet nem árul el a weboldal a származásáról de annyit megtudhatunk, hogy 1960-as években egy Hawaii-n élő fiatal feltaláló mérnők szabadalmi rajzokat nyújtott be, ekkor még csak 11 éves volt. Azóta több neves autógyárnak dolgozott és leginkább hűtés rendszerekkel foglalkozott ( bőrülés hűtés ).

A motorosoknak készített termék hátulján a hűtőegység, egy kis hőszivattyú segítségével átalakítja a meleg levőt és a vezető fejére fújja. A szabadalmazott technológia megegyezik azzal amit Fehér az autóüléseknél is alkalmazott ( Rolls Royce, Bentley, Ferrari…. )

Mivel a sisak felszínén nincsenek légbeömlők, ezért a hátulra szerelt hűtőegységen áramoltatják be a meleg levegőt amit aztán kis csatornákon keresztül juttatnak el a fejre. A sisak tervezésénél a fő cél az volt, hogy a vezető általános frissesség érzetét kapja meleg időjárási viszonyok között is, a hőmérséklet a különbség a hagyományos sisakok között akár 10-15 fok is lehet.

A videóban Steve bemutatja az új ACH-1-et, ami a világ első légkondicionálóval ellátott sisakja.
A sisak ára: 549.99 dollár

ugrás fel