EST. 2002

Fiatalít a magyar GSX-R Kupa

A Hungaroringi első futamot Magda Attila a Suzuki Hollós versenyzője nyerte. A második futamból óriási küzdelemben Székely Zsolt a Superpole-Mindenmotor színeit képviselő pilóta került ki győztesként. A kupahétvége után Szabó Attilát kértük, hogy vezessen be minket a részletekbe.


Hogy néz ki egy versenyhétvége?

A pilóták számára a Team Suzuki biztosítja a motorokat, ami azt jelenti, hogy nekik csak ruhát és sisakot kell hozniuk a mi szerelőink, biztosítják a technikai hátteret is. A motorok beállításait is központilag végezzük, ezzel biztosítva a versenyzőknek az egyenlő feltételeket. A hétvége programja a következő:. a helyszíntől függően a pilóták lehetőséget kapnak két fizetős edzésre. Az időmérő edzéseket pénteken bonyolítjuk le kétszer 30 percben. Egy hétvégén két futamot rendezünk az elsőt szombaton, a másodikat pedig vasárnap. A futamok különlegességét az adja, hogy a verseny előtt két bemelegítő kört mennek a pilóták. Az ok nagyon egyszerű, hiszen a GSX-R kupában gumimelegítőt nem használunk.

Juhász Dávid

A szezonnyitó verseny után látsz e valami változást a tavalyi kupasorozathoz képest?
Nagyon nagy várakozás övezte, kíváncsian vártuk, az első idei futamot. Szerencsére vannak új arcok a versenyzők között. A profiknál például nagy örömünkre elindult a BR. Organisation színeit képviselő fiatal tehetség Juhász Dávid, aki rögtön az első futamon a harmadik lett. Az amatőr kategóriában is indult két másik nagyon fiatal pilóta. Az Erste Leasing Motoros Akadémia támogatását élvező Eiselt Botond valamint, Szabó Gábor, aki a Suzuki Hollóstól kapta meg a bizalmat. Külön öröm számunkra, az hogy egyre több fiatal tehetség is tiszteletét teszi a kupasorozaton, ugyan úgy, mint a GSX-R Európa Kupán számunkra is fontos a fiatal tehetségek segítése. A másik nagy változás, hogy egy – két kivétellel majdnem a teljes magyarországi szaksajtó, jelen van a kupasorozaton.

Szabó Gábor

A következő versenyhétvégével kapcsolatba mit lehet tudni?
Bitter Sándor kivételével mindenki, aki az első futamon indult, jelezte szándékát a következő futamon való indulásra. Bittinek aki a Black Motors színeiben versenyez kikérője, van a Pannónia-ringi futamról, hiszen az egybeesik a Man Szigeti TT-vel. És természetesen várjuk a vállalkozó szellemű motorosok nevezését, ami az utolsó pillanatig lehetséges.

A következő verseny tehát a Pannónia-ringen lesz, 2007. május. 24-27. Az első futam itt is szombaton lesz 14: 25-kor a verseny 8 kör, ami összesen 37, 92 km-t jelent. A második futamot vasárnap tartjuk egy kis változtatással, hiszen a rajt 11: 25-kor van és a versenyt 2ét körrel, megtoldjuk, ami miatt a táv 47, 40 km-re változik. Úgy gondolom minden adott egy jó versenyhétvége lebonyolításához.

Szöveg és Kép: Team Suzuki

ugrás fel