EST. 2002

Francesco Bagnia és a Ducati 2024-ig hosszabbított

Az 1997-es születésű olasz versenyző 2019-ben debütált a MotoGP-ben, a Pramac Racing Team Desmosedici GP-jével. Az első dobogós helyezés 2020-ban érkezett (San Marino, Rimini).

A tavalyi évtől már a gyári csapatban húzta a gázt, és összesen 4 győzelmet, 6 pole pozíciót, 9 dobogós helyezést gyűjtött a szezonban. Ezzel a teljesítménnyel az egyik főszereplője lett a tavalyi bajnokságnak, és összetettben is a második helyen végzett.

Francesco Bagnaia (#63 Ducati Lenovo Team)
„Mindig is az volt az álmom, hogy a Ducati versenyzője legyek a MotoGP-ben. Az, hogy most még két szezont folytathatom a Ducati Lenovo Teamben, büszkeséggel és boldogsággal tölt el. A hivatalos csapatban nagyon jó a légkör, megvan az összhang köztem és a csapat között, biztos vagyok benne, hogy együtt nagy dolgokra leszünk képesek. Most már csak arra kell koncentrálnom, hogy jól szerepeljek a bajnokságban. Szeretném őszíntén megköszönni Claudiónak, Giginek, Paolónak és Davide-nek, valamint Ducati Corse összes munkatrsának. Megpróbálom ezt az önbizalmat a pályán elért nagyszerű eredményekkel viszonozni.”

nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel