EST. 2002

Goodyear gumiabroncs, mely képes regenerálódni

Goodyear egy egészen elképesztő fejlesztést mutatott be, az elektromos piacnak szánt termék teljesen átírhatja tudásunkat a gumiabroncsok felhasználásáról.

Leginkább olyan az egész mintha egy mosópor reklám köszönne vissza 2100-ból, azzal az infóval, hogy a ruhákat nem kell mosni mert lesz egy kapszula építve az anyagba és ha azt kicseréljük mindig tiszta marad a termék.

Az ötlet pedig bármennyire is hihetetlennek tűnik első körben, kivitelezhető. Az egésznek az alapja egy kapszula rendszer mely lehetővé teszi, hogy az abroncs regenerálódjon, illetve alkalmazkodjon az út és időjárási viszonyokhoz. Azt nem tudjuk mi lesz a gumis cégekkel, akik leginkább tárolásból és cseréből élnek, de most maradjunk a jövőnél.

A kis kapszula gumit és szilícium-dioxidot tartalmaz, ami úgy diffundál a gumiabroncs felületén, ahogy a pók szövi a hálóját. Egyszerűen csak behelyezzük a választott hüvelyt és a gumiabroncs regenerálódik, vagyis új réteg kerül a felületre.

Myke Rytokosy, a Goodyear Europe alelnöke és marketing igazgatója: „A Goodyear aszt szeretné, ha a gumiabroncsok képesek lennének reagálni az autósok mobilitási igényeire. Ezzel a koncepcióval hoztuk létre a koncepció guminkat, a személyre szabott és praktikus elektromos mobilitás.”

A fejlesztéseiről ismert cég már 2018-ban is bemutatott egy izgalmas koncepciót, akkor az oxigén volt a fókuszban.

ugrás fel