EST. 2002

Hivatalos Alex Rins hosszabbítása

A spanyol versenyző hosszabbított a GP talán legígéretesebb, feltörekvő csapatával, a Suzukival. A bejelentés nem érte váratlanul a szereplőket mert Alex már nyilatkozott a szerződéssel kapcsolatban, de a gyári jóváhagyás csak most történt meg.

Nagyon elégedett vagyok a hosszabbítással, a tavalyi debütálásom bonyolult volt de mindig úgy éreztem, hogy a Suzuki csapat mellettem áll. A box-ban a légkör mindig pozítiv és most már csak arra kell összpontosítanunk, hogy keményen dolgozzunk. Meglátjuk meddig jutunk az elkövetkező időszakban.”

A Suzuki csapatnál is sokkal érdekesebb kérdés ki lesz a második? Andrea Iannone nem vált be, talán nem is a teljesítménye miatt, sokkal inkább a motiváció hiánya az ami nem tetszést kelt a csapat számára.

Helyére érkezhetne Pedrosa vagy Lorenzo. Pedrosa véleményünk szerint a Honda csapat tagja marad, viszont Lorenzo jó beruházás lehetne a Suzuki számára. A Suzuki hasonlít leginkább a Yamaha fejlesztési csomagjára és azzal Lorenzo verhetetlen korszakot élt meg. Kérdés Jorge mennyire fáradt már bele a Ducati korszak sikertelenségébe.

ugrás fel