EST. 2002

Hodgson, Toseland: fejenként egy

… behozva Edwards (Honda) korábbi rekordját. Németországban az els? futam cseppet sem bizonyult unalmasnak: Hodgsonnak az els? felvonásban utolsó vérig men? csatát kellett vívnia Pierfrankie Chilivel (PSG-1 Ducati) az els? helyért, a másodikban pedig meg kellett elégednie a második pozícióval, James Toseland (HM Plant Ducati) mögött.

Hodgson a kilencedik körben vette át a vezetést Chilit?l, s bár az olasz a verseny hátralev? szakaszában végig nyomás alatt tartotta, nem hibázott.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a lassabbak között rajtoltam, különben magam is belekeveredtem volna a Lavilla-Toseland-féle incidensbe már az els? körben” – mondta Neil.

A második futamot Hodgson ex-csapattársa, Toseland (Team GSE) nyerte – Walker (HM Plant Ducati) harmadik helye pedig azt is jelentette, hogy vasárnap a második futam dobogójára szigorúan szigetországi legények állhattak. A verseny elején Hodgson és Toseland motorjai „találkoztak” – a 999 némileg meg is sínylette a randevút.

A futam iszonyúan kemény volt, mert ezen a pályán egyáltalán nem könny? el?zni – nyilatkozta Hodgson – ezért úgy véltem, jobb, ha mihamarabb magam mögé utasítom Jamest. Koccantunk: el?ször azt hittem, a kuplungnak annyi, aztán hál’ Istennek folytathattam a versenyt. Vártam, hogy James hibázzon, de esze ágában sem volt ilyesmi. Remek, hogy befogtam Colin rekordját. Ugyanakkor nyugodt vagyok, és tudom: nem lehet mindig nyerni. Ma James valóban megszolgált a gy?zelemért.”

Két rázós futamon esett át Ruben Xaus (Ducati Fila), aki az els? versenyen elesett egy gyors jobbosban, a második felvonásban viszont az ötödik helyet szerezte meg. Rubennek lesz még módja gyakorolni azt a jobbkanyart: a csapattal egyetemben marad Oschersleben-ben egy laza tesztsorozatra.

ugrás fel