EST. 2002

Honda CL750 koncepció Shinji Miyakubo tollából

2022-ben újjászületett a Hornet és a Transalp modell egy soros kéthengeres platformon, ami még további modelleknek is alapul szolgálhat. Ezen a vonalon indult el Shinji Miyakubo japán tervező és rajzolt egy izgalmas, életszerű koncepciót. A számítógéppel renderelt rajzot az Autoby japán magazin mutatta be, a fotókon egy klasszikus naked modernizált vonásai rajzolódnak ki, amelyek megtartják az ikonikus 1962-es CL72 stílusát.

A Honda 2022-ben már bemutatta az 500 platforma épített CL500-at és Kínában a CL300-at is. Így tehát elképzelhető, hogy a japán gyártó a 750-es kategóriát is megcélozza egy jól eltalált retró klasszikussal.

Ha Shinji meglátásai jók, akkor ez lesz a harmadik modell a CL családban, ahol egy Euro5 homologizációval rendelkező erőforrás mozgatja a típusokat. A 95 lóerő leadására képes blokk 75 Nm méteres maximális nyomatékkal, jó választás lehet egy csupasz motor számára. Miyakubo a tervnél kő keményen figyelembe vette a klasszikus motorok sarokköveit. A nagy kerek lámpa, villaszár védő, felülvezetett dupla kipufogó, bordázott nyereg, mind azt mutatja, hogy az ötletgazda tiszteletben tartja az előző modellek szellemiségét.

 

ugrás fel