EST. 2002

Honda Six50 és CB4 koncepciók

Egy Honda nem véletlenül vagy unalomból készít koncepciómotort. A tavalyi EICMA újdonságdömpingjének közepén lubickolva alig egy-egy szóra álltunk meg a két gyári építés?, CB650-alapú prototípus mellett, de most talán újra érdemes.

Közeledik ugyanis az ?sz, idén két nagyszabású, európai motoros expó is esedékes, és ha a Honda valaha meg akarja jelentetni széria modellen a két koncepción elénk tárt formai és stílusbeli elképzeléseit, akkor akár már az idén megteheti.

A négyhengeres, ‘vasvázas’ CB650-platform t?kön ülve várja, hogy új b?rt húzzanak le róla, haszon az lesz b?ven. A modern scrambler Six50 és a futurisztikus utcai CB4 Concept sikere kvázi osztatlan volt Milánó óta, a Honda európai központja igazán kitett magáért. Már csak némi bátorság kell a gyár döntéshozóinak, hogy ki merjék adni valamilyen formában a zöld utat.

Miért ne jelenhetne meg akár már most október-novemberben egy új, stílusfeszeget? Honda CB? Pokémonos robogót (Vultus) már gyártanak, a virtuális világ mostani sikerét elnézve pedig mondhatjuk, itt lehet az ideje nagymotorban is elmenni ebbe az irányba – lenne, aki megvenné, lásd, Budapesten nem egy MH4-et láttunk már…

Hogy pontosan milyen lesz az új CB, arról szabad elkezdeni képzelegni, segítséget egy kimerít? galériával tudnunk nyújtani: kattintsátok végig a Six50 és a CB4 Concept képeit és hunyorogva, kicsit nem túl nagyot álmodva rakjátok össze fejben az új CB-t! Aztán év végéig meglátjuk, melyikünknek volt igaza.

ugrás fel