EST. 2002

Honda CB1100 Four: Retrót a retróra!

„Nem kell sok, csak egy kis nyalintás!” – javasolja Dr. Gonzo (Benicio del Toro) a Félelem és Reszketés Las Vegas-ban cím? filmben Raul Duke-nak (Johnny Depp) adrenokróm fogyasztása el?tt… A Whitehouse-nak is csak ennyi, egy kis odanyalintás kellett ahhoz, hogy igazi régi iskolás retrót alkossanak az új CB1100-ból.

A Honda szándékosan tálalta némileg modern megoldásokkal tavaly a jelenleg még Amerikában sem, csak és kizárólag Japánban kapható CB1100-ast, és volt, aki ezt a döntést kifejezetten sajnálta, szerintük, ha már retró, akkor a végtermék legyen a legapróbb részletekig autentikus.

Szerencsére alig kellett hozzányúlni valamihez a modern motoron, hogy a legendás CB750 Fourhoz megszólalásig hasonlóvá varázsolják: egy krómozott els? sárvéd? régimódi felfogatással, egy színre fújt fényszórótartó lemez a hozzá stílusban ill? (els? és hátsó) indexekkel, egy steppelt, az eredetinél sokkal nagyobb méret? ülés, és természetesen egy jól megválasztott retró fényezés – így született meg a CB1100 Four.

A Mugen CB1100-asa után a Whitehouse motorja is ismét csak azt bizonyítja, hogy mennyire egyszer?en, ugyanakkor látványos végeredménnyel alakítható az új CB, hiszen hozzávet?leg négy alkatrész cseréjével kaphatunk egy ennyire kellemes oldszkúl vasat, modern technikával – milyen kár, hogy a retró európai szerelmesei számára nem elérhet? a vas.

De ha igazak a hírek, a Honda igenis újra fontolóra vette a CB Japánon kívüli árusítását, az amerikai leányvállalat a Facebookon kutatott közvéleményt, hogy vajon érdemes-e megkezdeni a tengerentúli importot. A végeredmény láttán azt jósoljuk, nemsokára megy a CB hozzájuk is, és akkor már jön hozzánk, európaiakhoz is.

ugrás fel