EST. 2002

Iannone 18 hónapos eltiltást kapott de az ügynek még nincs vége

Érdekesen alakul Andrea Iannone dopping ügye, mint ismert az olasz MotoGP versenyzőnél még tavaly, a malajziai futamon végzett dopping teszt lett pozitív.

Az olasz védekezését erősen segítette az Aprilia csapata is, akik végig mellette álltak. A doppingban anabolikus szteroid jelenlétét fedezték fel, csakhogy Andrea ebben az időben erős diétát tartott és közel 6 kg izomtól vált meg csapata kérésére. Tehát nem sok értelme lenne fogyasztási időben egy ilyen anyag szedésének. A védelem azt próbálta bizonyítani, hogy vélhetően szennyezett élelmiszerrel került a szervezetébe a tiltólistás anyag. Ez nem ritka a sportéletben, mivel a táplálékkiegészítőket azonos helyen csomagolják és gyártják, könnyen keveredhet más anyag a vásárolt termékbe.

Eddig a múlt és most az érdekes jelen, ugyanis itt kicsit ketté válnak az információk, a hivatalos tájékoztatás szerint 18 hónap eltiltást kapott a versenyző, ami 2021. június 16-ig eltiltja a versenyzéstől.

Azonban Massimo Rivola az Aprilia Racing vezérigazgatója szerint a döntés mögött meghúzódó érvek kicsit másként festenek.

„Az Andrea-val szemben kiszabott büntetés zavarba ejtő, de pozitív elemeket tartalmaz. A bírák elismerik Andrea jóhiszeműségét és azt, hogy nem volt tisztában az anyag jelenlétével, vagyis a szennyezett élelmiszer kapcsolatos állításunkat. Ezért a büntetésnek nincs értelme, annak alapján, amit a bírák írtak fel kellett volna, hogy mentsék. Ahogy több azonos helyzetben lévő sportolóval ez már megtörtént, de ez a helyzet egyben reményt is nyújt számunkra a fellebezésre, ami remélhetőleg gyors lesz. Szeretnénk újra látni Andrea-t az RS-GP-jén, mi mellette állunk a történet végéig és támogatjuk a fellebbezésben, „

Tehát az ügy közel nem ért még a végéhez, ha a bírói döntés valóban tartalmazta a jóhiszeműséget és az élelmiszer szennyezettség tényét, akkor Andrea fellebbezése könnyen sikerrel járhat.

Nyitókép: Aprilia.com

ugrás fel