EST. 2002

Ismét az utolsó métereken verték Marquezt

A silverstone-i futam edzésen is jól látszott, hogy a Yamaha képes volt fejlődni kicsit és akár dobogóra is állhat valamelyik versenyzője. MM hozta a tőle megszokott első soros eredményt, ahogy Quartararo is képes volt ismét meglepetést okozni és hatalmas időt futin az időmérőn.

A versenyen azonban az első körben ki esett két dobogó esélyes versenyző a futamból. Alex Rins motorjának hátsó kereke megcsúszott és erre Fabio egy gáz elvétellel reagált. Azonban mikor visszarakta újra a gázt elcsúszott a hátulja és elfektette a motort. Eddig ez egy átlagos versenybaleset lenne, azonban érkezett Dovi és szó szerint egy freestyle gyakorlatot bemutatva elrepült a Suzuki oldalán. Az érkezéskor ráadásul rengeteg pörgött a kavicságyban, így Őt hordágyon kellett levinni.

Szerencsére az esést csak 20 perces memória vesztés, fej és némi csípőfájdalom követte. Azóta tudjuk, hogy jól van és sajnálja az angol versenyt mert a tempót nézve véleménye szerint dobogóra állhatott volna.

A másik komoly vesztese a futamnak a francia versenyző, Quartararo nagyon sajnálja Dovit, ahogy lehetősége lesz rá bocsánatot fog kérni. Neki szerencséje van, fizikailag jól van, sértetlenül jött ki az incidensből. A futam persze nem állt meg, az elején Rins és Marquez gyűrte egymást, míg Rossi a harmadik helyet csapattársával szemben vesztette el. A hatodik körben úgy tűnt Vinales képes lehet feljönni az első két versenyzőre de nem volt elegendő a tempó.

A verseny azonban legizgalmasabb része az utolsó körre maradt. A jól felépített támadást Rins már előre kidolgozta, előtte egy körrel megpróbált kívülről támadni de azt MM visszaverte. Az utolsó körben a világbajnok szintén erre számított és kihúzódva védte a pozíciót, miközben a szintén spanyol Rins belülre előzte meg.

A verseny összesen 13 ezreden múlt, ami még a GP történelmében is nagyon ritkán kis különbség. Vinales lett a harmadik, aki bár beleszólni nem tudott a döntő csatába, értékes pontokat gyűjtött. Rins ezzel megszerezte második idei futamgyőzelmét a Suzukival. Marquez pedig egymás után két elsőséget veszített, legutoljára Ausztriában Dovizioso volt jobb nála az utolsó métereken. Rossi végül negyedik helyen ért célba.

A Motogp összetett állása a futam után: Marquez 250 pont, Dovi 172 pont, Rins 149 pont.

A verseny után Marquez nyilatkozatában kiemelte, hogy nem tudott volna gyorsabb lenni a bukás kockázata nélkül. Számára pedig nagyon fontos volt a megszerzett 20 pont. Sajnálja Dovizioso szerencsétlen esését de miután a legnagyobb ellenfele kiesett nem volt értelme a kockáztatni egy bukást.

Vinales a verseny után elmondta, hogy nem segített számára a második soros indulás. Az egész futamon magával küzdött, érezte, hogy erős és feltudna zárkózni, de a motor most csak ennyit tudott adni számára. Összességében TopGun elégedett a verseny eredményével és örült a dobogó harmadik fokának.

Rossi csalódott volt a versenyt követő sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy jobb eredményre számított és azt gondolta csatázni tud majd csapattársával a dobogóért. Azonban ahogy Vinalesnek, neki is komoly gondjai voltak a hátsó gumiabroncs tapadásával.

ugrás fel