EST. 2002

Jeremy McWilliams: ötven évesen a Moto2-ben!

A veterán – ötvenedik évében járó – Jeremy McWilliams több, mint 10 évet húzott le a gyorsasági vb berkein belül, futott a 250-ben, az 500-ban, majd a MotoGP osztályban is. És jó sok ideje nem versenyzett – illetve de, instruktori és tesztpilótai munkáin túl ott volt, s?t gy?ztesként volt ott például a North West 200-on tavaly, a vb-n viszont biztosan nem. Most pedig döntésre jutott az északír: Silverstone-ban elindul a Moto2 futamán szabadkártyásként.

McWilliams formálisan sosem vonult vissza, és jó ideje résztvesz az újjáélesztett angol gyártó, a Brough Superior versenymodelljlnek fejlesztésében. A Carbon 2 nev? motor, amit McWilliams már tesztelt a Mallory Park aszfaltján, és pozitívan nyilatkozott. Mint elmondta, egyáltalán nem a pénzért csinálja, egy kis csapatot segít, amelynek a költségvetése behatárolt. Viszont a potenciál nagy. ‘Olyan eredményt érhetünk el, amit senki nem vár – nem mondom, hogy ez jöv? vasárnap fog bekövetkezni. De mi beleadunk 100%-ot, hogy így legyen.’

great

Jeremy 2007-ben indult utoljára vb-nagydíjon, mindmáig az utolsó brit versenyz?, aki királykategóriás versenyen dobogóra állt a hazai versenyen, mikor 2000-ben harmadik lett, célfotóval, még apriliásként, nagyot csatázva a hondás, fiatal Valentino Rossival és a kés?bbi suzukis világbajnokksal, Kenny Roberts Jr-ral.

ugrás fel