EST. 2002

Jeremy McWillams indul a Protonnal

Mint azt sejteni lehetett, Jeremy McWilliams helyettesíti Shane Byrne-t a Proton színeiben a hétvégi MotoGP Cseh Nagydíj alkalmával. Byrne-nak azután kellett lemondania helyér?l, hogy
a KTM váratlanul megszakította

együttm?ködését a Kenny Roberts irányította csapattal, melynek egyetlen pilótája volt. Roberts együttese így a rutinos McWilliamshez fordult, aki a tavalyi évadban versenyzett utoljára a gyorsasági világbajnokságon – Yamahával, Apriliával, majd Protonnal is indult vb-pályafutása során.

A 41 esztend?s Jeremy ‘Jezza’ McWilliams Írországban született, 1993-ban mutatkozott be a világbajnokságon. Négy 500 köbcentis idény után a negyed literes osztályban indult, majd 1999-ben tért vissza a királykategóriába.

A Proton KR reméli, hogy a veterán egészen év végéig az együttes rendelkezésére áll, és a nehézségek ellenére tisztességgel be tudják fejezni 2005-öt. ‘A KTM kivonulása súlyos problémákkal jár számunkra, de a legnagyobb odaadással dolgozunk tovább és kezeljük a kialakult helyzetet. Szeretnénk részese maradni ennek a bajnokságnak’ szól a csapat pár napja kiadott sajtóközleménye.

ugrás fel