EST. 2002

Jerez: Locatelli megsérült a szombati szabadedzésen

Roberto Locatelli a Spanyol Nagydíj szombat délel?tti szabadedzésén szenvedett súlyos balesetet, minden bizonnyal technikai okok miatt, de ezt a lehet?séget a Metis Gilera csapata kizárta. Amit biztosan tudunk: Loca közel 160 km/h-ás sebességgel csapódott a gimufalba – egyes források a szalagkorlátot említik -, testének több csontja is eltört. Bukósisak ide, bukósisak oda, Locának az arca is komoly sérüléseket szenvedett: orra, állkapcsa és arccsontja is több helyen eltört, ezen kívül bal kulcscsontja és bal bokája is súlyosan megsérült.

A helyszínre érkez? ment?k mesterséges kómában szállították a közeli cadizi kórházba, ahol jelen pillanatban is kezelés alatt áll. A Team Tóth, Loca tavalyi együttesének értesülései szerint kilyukadt a talján motoros bal tüdeje és bels? vérzései is vannak. Tóth Imre és csapata – ahogyan a MotoGP-család – aggódva figyelik Loca állapotának alakulását.

Nyolc évvel ezel?tt egy másik világbajnok is súlyosan összetörte magát a jerezi pályán, ami akkor karrierjének végét jelentette. Lehet, hogy Locatelli is Mick Doohan sorsára jut, ami óriási veszteség lenne a sportnak és a magyar sportbarátoknak, hisz Locatelli már félig magyarnak számít tavalyi szereplése okán. Gyógyulj meg Loca!

ugrás fel