EST. 2002

Johann Zarco aláír a Ducati Avintia-val

A 2020-as szezonban a francia versenyző a Ducati Desmosedici GP19-el fog versenyezni, állítja a „La Gazzetta dello Sport”. Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, a patinás lap értesülései ritkán tévesek, főleg ha Olaszországról van szó.

A hír azért is érdekes mert Zarco már egyszer kizárta a csapatot a lehetséges partnerek közül, mondván „nem túl versenyképes” a csapat motorja. Érthető módón nem akart egy már megélt történetet újra élni, egy másik csapatnál.

Zarco döntését az változtathatta meg, hogy Gigi Dall Igna és Paolo Ciabatta is erősen érdeklődött a lehetséges együttműködés iránt. Ennek következménye, hogy Raul Romero csapatfőnök tegnap új megállapodást írt alá, melyben nagyobb technikai támogatás szerepel a Ducati gyár részéről.

Zarco, aki jelenleg egy MR vizsgálaton esik át a boka sérülése miatt, akár már a jövő héten átveheti Karel Ábrahám helyét.

A háttérben az elmúlt évek egyik legnagyobb szenzációját hozó Honda bejelentés is meghúzódik, mivel a japán gyártó Zarco helyett Alex Marquezt szerződtette a Repsol csapathoz. Ez lesz az első alkalom, hogy két testvér egy csapatnál versenyez a GP kategóriában.

ugrás fel