EST. 2002

Jön a Cseh Nagydíj

A 250-ben Dani Pedrosa a kötelez? esélyes, de nem d?lhet hátra – 181 pontjánál épp félszázzal van kevesebbje Casey Stonernek, ami nem behozhatatlan hátrány. Szép meccsre van kilátás, ráadásul a gyártók különversenyében a Honda mindössze két ponttal vezet az Aprilia el?tt. Ha az ausztrál kiegyensúlyozottabban hozná az eredményeket, egészen máshogy festene a kép.

Harmadik Andrea Dovizioso (124), akit nyugodtan nevezhetünk az idény meglepestésének és a legjobb újoncnak, még akkor is, ha május óta nem került dobogóra. A vezet? hármas után következik egy egész hosszú sor villámgyors, kiszámíthatatlan és hektikusan teljesít? pilótákból: Porto, De Puniet, De Angelis, Aoyama és Lorenzo. Mindegyikük bizonyítani akar majd – ahogy West is a két meccsen 26 pontot szerz? KTM-mel, ami a bajnokság legérdekesebb dolgainak egyike.

A 125-ben, ha fogadást kéne kötni, oddstól függetlenül KTM-es pole pozíció megjátszását javasolnánk. A verseny kimenetelére viszont, ha egy mód van rá, senki ne tegyen nagyobb összeget. A bajnoki összetett finoman szólva kiélezett, a másik két kategóriától eltér?en itt nincs senki, aki diktátorként uralná az idényt. Lüthi 119 ponttal vezet, Kallio 116-on áll köszönhet?en az ölébe hullott németországi sikernek, Talmácsi Gábor pedig 113-mal harmadik és megannyi magyar szurkoló biztatását fogja élvezni – Tóth Imrével egyetemben – a ‘szomszédos’ Csehországban. A 101 pontos Simoncelli és a 100-on vesztegl? Pasini is belekeverhetnek még a kásába – messze még a vége.

Hajrá magyarok!

ugrás fel