EST. 2002

Kettős Suzuki győzelem Valenciában

A Ricardo Tormo-n megrendezett futam tiszta időben és 23 fokos hőmérséklet mellett rajtolhatott. A rajtrácson első helyről Pol Espergaro indult, aki az előtte lévő nap sikeresen gyűjtötte be a pole pozíciót. Mögötte Rins, Nakagami, Zarco és Mir aki vezette és most már főleg vezeti a bajnokságot. Olyan nevek mint Quartararo (12), Dovizioso (17) jóval hátrébb állhattak fel a rajthoz.

A rajt után a KTM nyergében Espargaro azonnal átvette a vezetést, maga mögé utasítva a két Suzukit. Fabio Q. már az első körben elesik, és ezzel oda a 2020-as világbajnoki cím megszerzésének lehetősége is.

A harmadik körre aztán Rins lelépi a KTM csapat spanyol versenyzőjét, majd hamarosan követi csapattársa is. Így 23 körrel a vége előtt két Suzuki versenyző áll az élre. Alex Rins itt megfutja a leggyorsabb kört, 1:32.603-as idővel, a pálya csúcsot Marc Marquez tartja 1:31.116-at még 2019-ből.

Morbidelli a hetedik, Dovi a nyolcadik helyen motorzik mikor Pecco Bagnaia és Cal Crutchlow elcsúszik. Közben Rossi alatt megáll technika, feladni kényszerül a futamot. Elöl közben Rins vezet, nyomában Mir, majd a megelőzött Espargaro. Dovizioso hátra csúszik, de Vinales a 17. helyen motorozik. Marquez motorja Nakagamival a nyergében az 5. helyen tudja tartani a futamon, míg Marquez a másik Hondával a 8. helyen motorzik.

Majd nyolc körrel a vége előtt Mir begyújtja a rakétákat, dob egy leggyorsabb kört és a lendület végig megmarad. Négy körrel a vége előtt Alex Marquez elcsúszik,  a salakágy fogja meg a motorjával együtt. Nakagami feljön a negyedik helyre, de nem veszélyes a közelsége az elötte haladó Espargaróra nézve.

A Suzuki végül behúzza a duplát, míg a KTM megszerzi a harmadik helyet. A Honda is szépít és pontszerző helyen végez a csapat, Nakagaminak köszönhetően. A győzelemmel Mir 37 pontos előnyt szerez Alex Rinshez képest, és vezeti a tabellát.

nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel