EST. 2002

Ki ülhet Elias motorjára?

Nem sok a szabad pilóta, aki a lábát törő, megműtött és legkorábban Brnóban (augusztus 19.) visszatérő Toni Elias RC212-esét átvehetné. Gerrit Ten Kate, a Superbike holland menedzserfejedelme személyesen látogatta meg Fausto Gresini boxát az asseni TT hétvégéjén, és udvariasan, de határozottan közölte az olasz kollégával: James Toselandet nem engedi el.

"Számára most az a legfontosabb, hogy világbajnok legyen az SBK-ban, ezenkívül el kell indulnia majd a Suzukai 8 órás endurance viadalon is. Roberto Rolfo sem ér rá, neki minél többet kell mennie a CBR1000RR-rel, hogy hozzászokjon és fejlődjön."

Felvetődött Michel Fabrizio neve, aki felemás szezont fut a szériamotorok világsorozatában, és nagyon szeretne visszakerülni a MotoGP-be, ám sokkal valószínűbb, hogy Gresiniékhez egy rég nem látott arc kerül: Neil Hodgson. Az egykori Superbike-világbajnok jelenleg sehol sem versenyez (pedig nem úgy hagyta el annak idején az AMA SBK sorozatot, hogy ez a rútság essen meg vele).

Állása azért mindig van, tesztpilóta, hol itt, hol meg ott: Estorilban a Bridgestone-talpas 999-en dolgozott, aztán ment a MotoGP-géppel, múlt héten pedig a brit Superbike Rizla-Suzuki GSX-R 1000-esére ült fel. Hodgson minden alkalmat megragad, hogy formában tartsa magát, és kis túlzással mindenre felül, aminek két kereke van és berreg: a jubileumi Man TT-n egy Honda Rc-30-assal tette meg tiszteletkörét.

Neil múlt héten Kaliforniában tesztelte a Corona-Honda CBR-ét, tehát amúgy nem unatkozik, mégis jól jönne neki a hely Gresininél. Ráadásul ő nyerő ember lehet a közelgő Laguna Seca-i USA Nagydíjon, hiszen remekük ismeri a ringet. A Honda "ajánlása" az volna, hogy az egyik futamon egy német, a másikon egy amerikai pilóta üljön Elias gépére – Hodgson ugyan brit, de rengeteg időt töltött az Államokban. Ami a német vonalat illeti, itt a huszonhét esztendős Stefan Nebel nevét emlegetik: a magas, robosztus testalkatú versenyző háromszoros német SBK-bajnok, jelenleg Suzukival versenyez, de élő szerződése nincsen.

ugrás fel