EST. 2002

Kiderült mit szeretne még elérni Marc Marquez

Marquez érdekes információt osztott meg a világgal, olyat amivel még csapatát is sikerült meglepnie. A spanyol világbajnokról köztudott, hogy rekordokat döntöget szinte minden létező területen, ami kapcsolatban áll a motorozással. Legnagyobb vágya még sem, újabb címek elnyerése, hanem az, hogy testvére Álex a MotoGP-ben versenyezzen.

A szintén sikeres testvér előtt egyáltalán nem lehetetlen a cél, hogy a király kategória csapatai között találjon magának egy motort. Csakhogy most jön az érdekes rész, Marc egy Honda nyergében látná szívesen testvérét. Innen pedig több szereplőssé válik a spanyol teleregény. Ahhoz, hogy megértsük a szereplőket tisztában kell lennünk, hogy a GP színfalai mögött folyamatosan mennek a tárgyalások, más néven a lobbizás. Valaki mindig a felszínre akarja juttatni érdekeit és bár ezek a gépezet lassan őrölnek, az erős játékosok célba érhetnek terveikkel.

A japán gyártó köreiben minimum két olyan személyiség is van még , aki komoly terveket szövöget. Az egyik a kormányt épp magánál tartó Alberto Puig, az ember, aki oly sok tehetséget fedezet már fel a világ különböző pontjain. Nem mellesleg nyugdíjba küldte szegény Pedrosát is. Puig erejét nehéz meghatározni, főleg olyan centrális erőtérben, amit Honda név fémjelez. De tény, hogy vannak célja is ezeket lassan de biztosan építgeti. Az egyik ilyen cél, hogy az RC213V ne csak Marquez alatt legyen Paganini szintű hangszer. Ez pedig nagyon nehéz cél, mivel a spanyol évek óta csiszolja motorját, és tény, hogy nem minden pályán tökéletes, azért könnyedén nyeri a VB címeket. Puig tehát a cél érdekében megszerzi Jorge Lorenzo személyiségét és tudását, akit ráülteti Pedro régi motorjára.

Itt már meg is jelenik a harmadik szereplő a teleregényben. Jorge Lorenzo 5x világbajnok, motorversenyző, zseni és a kevesek kedvence. Valamit azonban nem lehet tőle elvenni, stílusának köszönhetően képes olyan motort építeni, amivel sok másik motoros is jó eredményeket érhet el. A probléma csak az, hogy Lorenzo lassan alkalmazkodik (bár ezt eddig is tudtuk) és eredmények még csak a távolban sincsenek. Ráadásul, a hétvégén spanyol földön kiütötte az összes komoly riválist, miután túlhúzta magát egy szélárnyékkal és némi teljesítési vággyal. Azóta személyesen kért bocsánatot a Yamaha bokszban és máshol is, de ez a címért harcoló Ducati csapatot nem boldogítja.

Lorenzo nem olyan régen japánban járt, hogy némi változást érjen el a motor kialakításában, visszatérve optimistán nyilatkozott. Pedig bizonyos sajtó orgánumok már a vesztét látták, annyira erősödtek a jelek, hogy Lorenzo és Puig is megnyugtatott mindenkit, hogy két évre írtak alá és minden rendben van.

Ennyit a múltról és nézzük a jelent, ugyanis a teleregény szereplői tovább kavarják az események láncolatát. Spanyol kollégáknak köszönhetjük, hogy lehoztak egy olyan hírt, amiben leszögezte a „probléma Lorenzo és nem a motor”. Bizony!

A csapatvezető világossá tette, hogy az RC213V fejlesztése 2019-ben a vártnak megfelelően alakult, a többi Honda versenyző által elért eredmények is ezt mutatják, különlegesen Marc Marquez. „ Évek óta fejlesztjük a motort, látva Marc eredményeit, egyértelmű a probléma nem a motorban kereshető. Lorenzonak az alkalmazkodási gondjai vannak a Hondához. Jorge japánba utazott és olyan ergonómiai módosításokat kapott, amitől remélhetően ismét versenyképes lesz és harcolhat a dobogóért.

Puig egyértelművé tette, hogy Lorenzoval két évre írtak alá és eddig is számolnak vele. Arra kérdésre azonban kitérő választ adott, hogy van olyan záradék a szerződésben, ami Jorge eredménytelensége esetén lépne életbe. Tehát elvben Jorge jövő kora nyárig még reménykedhet abban, hogy eredményeket tud felmutatni és nem kerül Pedro sorsára. Puig ugyanis elismerte, hogy Marc megkereste testvére motor igényével, de 2020-ás évre nem látta reálisnak, 2021-re azonban minden elképzelhető.

Nyilvánvaló, hogy Marquez ereje a Repsol csapaton belül hatalmas, és harcolni fog azért, hogy testvérével egy csapatban versenyezhessen. Az elmúlt évek azt mutatják, hogy, amit Marc Marquez a fejébe vesz az valósággá is válik. Már pedig ez most a legnagyobb vágya.

ugrás fel