EST. 2002

Kis Viktória ismét pontot szerzett Mexikóban

A H-Moto Team hölgyversenyzője december elején is ott lesz a kifejezetten nőknek kiírt Világkupa-sorozat közép-amerikai idényzáróján

 

Kifejezetten hölgyversenyzők számára szervezett Italika Women’s World Cup mezőnyében bizonyíthatott újra Kis Viktória. A H-Moto Team motorosa ismételten a távoli Mexikóban gurult pályára, ahol az ITALIKA Vort-X 650 típusú motorokkal szervezett viadal első futamán pontszerzőként zárt, míg a másik két versenyen egyaránt a 16. helyen intették le. Folytatás ismét Mexikóban, igaz, ezúttal majd december elején.

 

Újabb hétvége, újabb kihívás a H-Moto Team életében. Ezúttal a főszerepet a csapat hölgytagjára, Kis Viktóriára osztották, aki a Jorge Lorenzo édesapja által kifejezetten hölgyversenyzők számára szervezett Italika Women’s World Cup mezőnyében indulhatott immáron harmadik alkalommal. A női Világkupa-sorozat negyedik állomását rendezték Mexikóban, ahol a 14 országból érkezett 21 tagú mezőny az ITALIKA Vort-X 650 típusú motorokkal versenyzett egymással. Wiccának nem volt egyszerű dolga, ugyanis a kiérkezését követően lázas lett, így az sem volt sokáig biztos, hogy motorra ülhet. Ám kemény fából faragták őt, így nemcsak a szabadedzéseken gurult pályára, hanem az időmérőn is, ahol végül a 19. rajthelyet szerezte meg. Az első futamon jól kapta el a rajtot, és a verseny végéig négy helyet előrébb lépve végül a pontszerző 15. helyen zárt. Vasárnap két futamot rendeztek, ahol a magyar motoros mindkétszer a 16. helyen ért célba. Az Italika Women’s World Cup idei szezonjából már csak egy forduló van hátra, melyet Wiccával a mezőnyben ismét Mexikóban rendeznek majd.

„Noha kicsit nehezen rázódtam bele ebbe a sorozatba, ám már másodszor végeztem pontszerzőként a Világkupa mezőnyében. Úgy tűnik, számomra minden versenyhétvége tartogat valami meglepetést, most éppen a kiérkezésemet követően azonnal belázasodtam. Mindenesetre sikerült felépülnöm, így az edzéseken fokozatosan gyorsultam. A szombati futam kifejezetten jól sikerült, és végig nagyon élveztem a csatákat, amiket vívtam. Az első vasárnapi futam előtt a szervezők nem álltak a feladatuk magaslatán, a rajtnál elfelejtették jelezni, hogy indítják a mezőnyt, így mire észbe kaptam, többen elmentek mellettem. Ennek ellenére sikerült nemcsak felzárkóznom, hanem több előzést is bemutatva végül feljönnöm a 16. helyig. A harmadik futamon a rajtbalesetet követően három helyet előre lépve ismételten tizenhatodikként zártam. Bevallom, nagyon elfáradtam a négy nap alatt, de képes voltam fejlődni, és ez a lényeg”– jelentette ki Kis Viktória, aki legközelebb december első hétvégéjén fog versenyezni a tengerentúlon, hiszen a guadalajara-i szezonzáróra is meghívást kapott az Italika Women’s World Cup szervezőitől.

ugrás fel