EST. 2002

Kispataki a HMI-hez igazolt

"A motorozás világában jól ismeret fiatal versenyző a 2005-ös évadtól a HMI csapatban kap lehetőséget a bizonyításra" így a Team Suzuki közleménye. "A hírrel kapcsolatban az iskola vezetője Szabó Attila elmondta, hogy jó ideje figyelemmel követi a versenyző pályafutását és eredményei alapján most érezte elérkezettnek az időt, hogy Viktor csatlakozzon a csapathoz. Hogy ezt a bizalmat mivel lehet kiérdemelni, arról Viktor eddigi pályafutásának mérföldkövei árulkodnak leginkább:

Kispataki Viktor 1995-ben, kilenc és fél éves korában kezdett versenyezni és azóta csak sikert sikerre halmoz. 2002-ben – ekkor már a Suzuki Rt.
támogatását élvezve – annak ellenére, hogy egy balesetnek köszönhetően több futamot ki kellett hagynia harmadik helyezést tudott kiharcolni magának a Superstock Bajnokságban. 2003-ban Viktor megkapta a Suzuki kiemelt támogatását, azaz egy GSX-R1000 K3 Superstock motort.

Innentől kezdve semmi nem jelenthetett akadályt. A fiatal versenyző megnyerte a 2003-as Alpok-Adria bajnokságot, a Nyílt Nemzetközi Magyar Bajnokságot, és az Osztrák bajnokságot kiérdemelve ezzel a Suzuki GSX-R Világkupában való részvételi jogot. Itt is bizonyította rátermettségét, hiszen a húsz év alatti versenyzők közül 17 évesen ő lett a legeredményesebb. 2004-ben egy új GSX-R1000 K4-el folytatódott a diadalmenet; Viktor megintcsak megnyerte az Alpok-Adria bajnokságot, a Magyar Köztársaság Superstock bajnokságát, illetve csapattársával Bitter Sándorral több, mint 50 másodperces előnnyel verték a neves külföldi ellenfeleket a Hosszútávú Európa-Kupa futamon. Hajrá Viktor!"

www.brorganisation.hu

ugrás fel