Hirdetés
Kezdőoldal Sporthírek sporthirek-motogp Kiszáll a Francisco Hernando, lapáton Gibernau

Kiszáll a Francisco Hernando, lapáton Gibernau

Hirdetés

Sete Gibernau nem lesz ott a Német Nagydíj rajtjánál, de ezúttal nem sérülés miatt kényszerül a partvonalon túlra, és nem is saját döntése a kihagyás. Sokkal inkább a Francisco Hernando cégcsoporté, amely különösebb átmenet nélkül bejelentette: nem tudja tovább támogatni a privát ducatis MotoGP-csapatot.

A vállalat a pénzügyi krízisre hivatkozva felmondja a szponzori dotációt, kiszáll a vébé királykategóriájából, és jókora ?rt hagy maga után. Már az USÁ-ban is csak tizenheten álltak fel a rajtrácsra (Kallio nem indult), tucatnyian fejezték be a versenyt. A Sachsenringen, jelenlegi tudásunk szerint a finn visszatérése ellenére megint ugyanennyien rajtolnak el.

A Ducati pár órával a sajtó el?tt értesülhetett a spanyolok döntésér?l, így hivatalosan még nem reagált. Sete Gibernau annál inkább: nagyon meglepte a fordulat. ‘Harcoltunk a céljainkért, és a lehet? legrosszabkor szakad vége, hiszen pont kezdtek jövögetni a remélt eredmények. Szeretném a személyes támogatóimnak, az Arainak és a Spidinek megköszönni, hogy mellettem álltak, köszönöm a sajtó munkatársainak a szimpatikus hozzáállást, amivel a visszatérésem után fogadtak. Köszönöm a szurkolóknak, hogy kitartottak. A segítségetekkel boldog lehetek, hogy visszatérhettem még egyszer.’