EST. 2002

Kovács Bálint célja az összetett dobogó Katarban

Nagy lehetőség előtt áll Kovács Bálint a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-asok mezőnyében. A H-Moto Team 17 éves motorosa ugyanis egy jó szerepléssel – és némi szerencsével – akár még összetettben is odaérhet a harmadik helyre. A záró két futamra a hétvégén kerül sor Dohában, ahova tökéletes fizikai állapotban érkezett meg a fiatal versenyző.

 

Az ötödik, egyben az idei utolsó versenyhétvégével folytatódik a Katari Nemzetközi Bajnokság, ahol a Superstock 600-asok mezőnyében – ahogy a teljes szezonban már megszokhattuk – ismét az indulók között van Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa azzal a céllal száll a hétvégén Kawasakija nyergébe, hogy az edzések alatt megtalálja a megfelelő tempót és az ideális beállításokat, míg a futamokon olyan eredményeket érjen el, hogy a szezon végén harmadikként zárja összetettben második katari idényét, hisz a hátránya 30 pont a jelenleg harmadik katari versenyző mögött. Persze ehhez minimum két dobogós helyezés – már volt két pódium idén – és természetesen némi szerencse is szükségeltetik.

„Ezen a hétvégén bízom abban, hogy olyan teljesítményre leszek képes, amivel az összetett harmadik helyéért is csatázhatok majd. Ez lesz a két utolsó futamom az idei szezonban, amire mentálisan és fizikailag is maximálisan készen állok. Noha hosszú idő, majd másfél hónap telt el a legutóbbi versenyem óta, mégis minden rendben van velem, hiszen a fit4race-es edzések, valamint flat track motorozás megadta a tökéletes alaphangot a mostani hétvégére. El kell, hogy mondjam, nagyon szeretek itt versenyezni, hatalmas kihívás, egyben remek felkészülés az európai szezonra, éppen ezért sajnálom, hogy a vasárnapi futammal véget ér a második katari szezonom. Mindenképpen úgy szeretném zárni a mostani bajnokságot, hogy az itteni eredményeim pozitív lendületet adjon a nemsokára kezdődő európai idényemnek” – mondta Kovács Bálint.

A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje

1.forduló – 3. és 4. hely

2.forduló – 4. és 4. hely

3.forduló – 4. és 4. hely

4.forduló – 3. és 4. hely

5.forduló – 2019. március 29-30.

ugrás fel