EST. 2002

Kovács Bálint dupla dobogóval kezdte az IDM Suzuki Cup sorozatát

A H-Moto Team másik ifjú tehetsége, a Supersport 300-ban induló Kakuszi Ádám szintén kettős pontszerzéssel debütált a lausitzringi szezonnyitón

A H-Moto Team két ifjú tehetsége a németországi Lausitzringen kezdte meg a szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, ahol a pole pozíció megszerzését követően mindkét futamon a harmadik helyen zárt. Csapattársa, a 16 éves Kakuszi Ádám a Supersport 300 kategóriában dupla pontszerzéssel mutatkozott be a német bajnokságban.

Eljött a várva várt pillanat: a múlt hétvégén Lausitzringen elkezdődött az IDM bajnoki sorozat, ahol ezúttal már két versenyzővel van ott a rajtrácson a H-Moto Team.Kovács Bálint remekelt az edzéseken, ugyanis megnyerte mindkét időmérőt, így a pole pozícióból várhatta a rajtot. Noha mindkét futamon végig ott volt a legszűkebb élmezőnyben, győznie nem sikerült, ám a két harmadik helyével egyáltalán nem kell szégyenkeznie, főleg annak ismeretében, hogy tavaly az idény legrosszabb versenyhétvégéjét hagyta ezen a helyszínen maga mögött.

„Úgy érzem, főleg a tavalyi nullázást követően, hogy eredmény szempontjából nem zártam sikertelen hétvégét, hiszen az alapcélomat, hogy mindkétszer dobogóra álljak Lausitzringen, azt teljesítettem. A szabadedzéseken többféle beállítást is kipróbáltunk, és végül annyira beletaláltunk, hogy mindkét időmérőn első lettem, azaz pole pozícióból indulhattam a futamokon. A szombati futamon nem volt szerencsém, hiszen a verseny felétől váltókar nélkül mentem, ráadásul emiatt a vállam is bedurrant, így a bal kanyarokat alig tudtam bevenni. Ennek ellenére harmadik lettem, akárcsak vasárnap egy teljesen zökkenőmentes futamon. Egy biztos, ha harcban akarok lenni a bajnoki címért rengeteget kell még dolgozni, és úgy vélem, a beállítások mellett a kanyartechnikámon kell legfőképpen javítanom”– mondta Kovács Bálint.

Csapattársa, a hungaroringi magyar bajnoki futamon második hellyel indító Kakuszi Ádámszintén rajthoz állt Lausitzringen a Supersport 300kategóriában, és a nagy létszámú, erős mezőnyben végül abszolút nem vallott szégyent. A 16 éves motoros edzésről edzésre gyorsult, az időmérőn a 15. rajtpozíciót szerezte meg, míg a versenyeket előrébb lépve mindkétszer a 13. helyen zárt, azaz 6 bajnoki ponttal nyitott pályafutása első IDM-es versenyhétvégéjén.

„Boldogan zártam a hétvégét, ugyanis valamennyi kitűzött célomat sikerült elérnem. Mindkét futamon a 13. lettem, azaz pontszerzőként zártam, sőt, a vasárnapi futamon hatalmasakat csatáztam, ami csak segíti a fejlődésemet. Noha a szabadedzéseken az volt a fő cél, hogy ismerkedjek a pályával, a második tréningen máris három másodpercet sikerült gyorsulnom, míg az időmérőn erre is sikerült még két másodpercet rátennem. A futamokon stabilan motoroztam, és nagy örömömre további egy másodpercet javítottam a legjobb köridőmön. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de pontosan tudom, rengeteget kell még ahhoz fejlődnöm, hogy előrébb tudjak lépni a középmezőnyben”– jelentette ki Kakuszi Ádám.

ugrás fel