EST. 2002

Kovács Bálint kapta az első ízben átadott Király Kupát!

A Magyar Motorsport Szövetség hagyományt teremtene az általa szervezett 2021. évi díjátadó gálából, ahol nemcsak a hazai bajnokságban szereplő legjobbakat, hanem a külföldön versenyzők teljesítményét is elismerték és idén Kovács Bálint kapta az első ízben átadott Király Kupát!

Komoly elismerésben részesítette a Magyar Motorsport Szövetség a H-Moto Team versenyzőjét, Kovács Bálintot. A fiatal tehetség súlyos sérülést szenvedett a szezon közben, így nem is tudta azt befejezni, ám ennek ellenére ő kapta meg először a Király Kupát, melyet az a magyar motorversenyző őrizhet egy évig, aki az adott évben a legtöbbet tette azért, hogy a magyar motorsport minél jobb hírnévnek örvendjen.

Kovács Bálintnak egy darabig úgy tűnt, hogy a 2021-es idény lesz pályafutása eddigi legjobb éve. Egyrészt ragyogó teljesítményt nyújtva teljesítette a legendás Le Mans-i 24 órás endurance vb-futamát, illetve a sérüléséig jó esélye volt arra, hogy idén elnyerje a bajnoki címet a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriájában. Sajnos a H-Moto Team versenyzője előbb kéz-, és lábtörést szenvedett egy bukás következtében, majd meg kellett műteni a vállát. Szerencsére már teljes értékű munkát végez, és tökéletesen felkészülten megy neki a 2022-es idénynek.

Ám Bálint így sem maradt trófea nélkül. Ahogy a H-Moto Team tehetsége, úgy a hazai motorsport krémje is hivatalos volt a Magyar Motorsport Szövetség díjátadó gálájára. Minden korosztály, valamennyi kategória legjobbjai ott voltak az ünnepségen, ahol a megérdemelt díjak és trófeák átadásán kívül a sportág legjobbjai közösen eleveníthették fel a 2021-es szezon legszebb, legemlékezetesebb pillanatait. A MAMS szeretne ebből a gálából hagyományt teremteni, és azokról sem feledkezett meg, akik külföldön öregbítették teljesítményükkel a magyar motorsport hírnevét.

Ezekből a különdíjakból kiemelkedik a Király Kupa, melyet annak adnak át, aki az adott esztendőben a legtöbbet tette, hogy a magyar motorsport minél szélesebb körben ismert legyen. A vándorserleget első alkalommal Kovács Bálint őrizheti egy esztendőn keresztül, mégpedig a Le Mans-ban, illetve a Spanyol Superbike Bajnokságban nyújtott teljesítményéért.

„Fantasztikus érzés, hogy én kaptam meg ezt az elismerést, a versenyeken felmutatott teljesítményemért, a magyar motorsport hírnevének nemzetközi öregbítéséért. Szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy mindezt megkaphattam, nélkülük ez nem ment volna. Számomra nagy büszkeség, hogy komoly nemzetközi versenyeken a hazámat képviselhetem, és minden alkalommal, amikor kifutok a pályára, a csapatért, a családomért, és az országomért is húzom a gázt. Alig várom már a jövő évet, és hiszem, hogy még jobb teljesítményre leszek képes, mint 2021-ben” – jelentette ki Kovács Bálint.

ugrás fel