EST. 2002

Kovács Bálint újabb dobogóval zárta katari szereplését

Az összetett negyedik helyén zárta Kovács Bálint a Katari Nemzetközi Bajnokság 2018/19-es idényét. A H-Moto Team 17 éves motorosa a szezonzáró hétvége első futamán újra, az idei idényben immár harmadszor is felállhatott a dobogóra, míg a második futamon a negyedik helyen végzett. A fiatal versenyző innentől kezdve már az európai szezonjára koncentrál.

Az ötödik versenyhétvégével fejeződött be a 2018/2019-es Katari Nemzetközi Bajnokság, ahol a Superstock 600-asok mezőnyében teljesített teljes szezont Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa azzal a céllal szállt Kawasakija nyergébe, hogy megpróbálja elérni, hogy a 30 pontos hátránya ellenére felkapaszkodjon a dobogóra az összetett pontversenyben. Bálint mindent megtett ennek érdekében, hiszen a szabadedzések alatt megfutotta eddigi legjobb köridejét, ám az időmérőn egy bosszantó hiba miatt nem tudta kihozni magából a legjobbat, és ennek következtében a negyedik helyről rajtolhatott el a Katari Nemzetközi Bajnokság szezonzáró futamain. Az első futamon remekelt, hiszen – immár harmadszor ebben a szezonban – ismét dobogóra állhatott, míg a második futamon megtartotta a rajthelyét, így idén már hetedik alkalommal intették le a negyedik pozícióban. Ezzel 29 pontot szerzett a H-Moto Team motorosa, amivel végül a negyedik helyen végzett az összetettben, ami jelentős előrelépés a tavalyi hatodik helye után.

„Kifejezetten jól éreztem magam a motoron a szabadedzéseken, és jó előjel volt a továbbiakra, hogy sikerült az eddigi legjobb köridőmet megjavítanom. Az időmérőn a negyedik rajthelyet szereztem meg, mivel egy bosszantó hibát követően nem tudtam teljesen kihozni magamból a maximumot. Az első futamon a leintés előtti körökben utolértem az előttem haladót, akit aztán az utolsó kanyarban kifékeztem, így ebben a szezonban már harmadszor állhattam fel a dobogóra. A második verseny sokkal simább volt, a rajt utáni kisebb csatáktól eltekintve nyugodtan motoroztam végig, és ezúttal a negyedik helyen zártam. Az itteni szereplésem jó alapot ad az európai versenyekhez, nagyon köszönöm, hogy immár másodszor vehettem részt a katari sorozatban”– mondtaKovács Bálint.

Mindenesetre nemcsak a csapat, hanem a bajnokság főszervezője, Khalid Al Remaihiis kifejezetten elégedett volt a 17 éves motoros teljesítményével.

„Bálint végig nagyon komoly teljesítményt nyújtott, ami ilyen fiatalon igazán tiszteletet érdemel. Már a második szezont teljesítette ebben a bajnokságban, és örömmel láttam, hogy mennyit fejlődött az előző szezonhoz képest. Ő egyben a mi nagykövetünk is, rajta keresztül szeretnénk elérni, hogy más európai motoros is eljöjjön hozzánk versenyezni”– jelentette ki a Losail Circuit és Sport Klub elnöke.

A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság végeredménye

  1. Saeed Al Sulaiti 214 pont, 2. Abdulla Al Qubaisi 214 pont, 3. Mashel Al Naimi 173 pont, 4. Kovács Bálint 139 pont
ugrás fel