EST. 2002

Közúti versenyen debütál a Panigale V4 S

A Macau Grand Prix-en élesben is versenyezni fog a Ducati új sportmotorja. Borgo Panigale beveti azt a modellt, amitől a SBK sikereket várja a jövő évtől. Az elvárások nem is túlzóak, mivel az olasz bajnok az első éles kör után azt nyilatkozta, hogy a motor nagyon hasonlít a GP verzióra.

A Macau GP-n (nov. 15-18) Steve Heneghan fog versenyezni, aki már hetedik alkalommal áll rajthoz. Tavaly egy GSX-R 1000 nyergében a 22. helyezést érte el. A Reactive Parts csapat versenyzője azt nyilatkozta, hogy történelmet fognak írni.

A Panigale V4 a kinai Superbike futamokon már idén is megdöbbentően jól szerepelt. Egy teljesen széria modellel, amin csak Ducati Performance kiegészítők voltak a tuning alkatrészek, Alessandro Valia megnyerte a bajnokságot. Az összetett mellett, 4 futam győzelmet is begyűjtött az idén.

A V4 S-re nem kis feladat vár jövőre, meg kellene szorítani vagy verni a jelenleg 4 éve legyőzhetetlen Kawasaki csapatot, aki ismét Rea szeretne sikerre vezetni. A jövő év akár a sorozat jövőjéről is szólhat, mivel nagy mértékben csökken az érdeklődés iránta.

ugrás fel