EST. 2002

KTM bemutatta a 2022-es gyári és szatellit csapatait

Az osztrák csapat a hatodik szezonját kezdi meg a GP kategóriában. Továbbra is két csapattal lesznek jelen a sorozatban, melyek a Red Bull KTM Factory és a Tech3 KTM Factory Racing Team. Mindkét csapatban olyan versenyzők kaptak helyet, akik vagy nyertek bajnokságot, vagy a dobogó második helyét szerezték meg.

Az idei nevek következők: Brad Binder, Miguel Oliveira, Raúl Fernández és Remy Gardner. A gyári csapat tavalyi nehézségei ellenére is tudott két futamot nyerni, Miguel Oliveira a Katalán, míg Brad Binder az Osztrák GP-n diadalmaskodott. Mindezek ellenére a KTM csak az Apriliát tudta maga mögé utasítani a gyártók közötti versenyben. Így érthető, hogy az idei 21 fordulósra tervezett sorozatban mindent bele akarnak adni. A csapatok közös ausztriai bemutatón rántották le a leplet az új megjelenésű motorokról, amik szinte teljesen megegyeznek a tavalyi festéssel.

A gyári csapat összeállítása nem változik, a 26 éves Binder 17 futamgyőzelemmel büszkélkedhet, melyből kettőt a MotoGP-ben szerzett. Csapattársa Oliveira második szezonját kezdi meg a királykategóriában. Ne feledkezzünk meg a gyári csapat tesztpilótáiról sem, akik komoly munkát végezve versenyképes motorokat raktak össze az elmúlt időszakban. Dani Pedrosa és Mika Kallio vezette KTM tesztcsapat idén is teljes gőzzel dolgoznak majd a háttérben.

Hervé Poncharal csapata a Tech3 ismét új tehetségeket emel be a csapatba. Az újonc Moto2 világbajnok Remy Gardner, aki 23 évesen 6 futamgyőzelmet tudhat a háta mögött. Végül a 2021-es második helyezett Raúl Fernández, aki várhatóan ismét mindent megtesz majd, hogy minél közelebb jusson a futamgyőzelemhez.

A versenyzők mellett a menedzsment is átalakult, Mike Leitner váltotta a Pramac korábbi csapatfőnöke Francesco Guidotti.
Pit Beirer kiemelte: a tavalyi év a legsikeresebb szezonja volt csapatunknak. Elképesztő eredményeket értünk el a pályán: megnyertük a Moto3 és Moto2 világbajnokságot és 6. helyen zártunk a MotoGP-ben. Ez rendkívül motiváló a jövőre nézve. Most az a célunk, hogy minden hétvégén ott legyünk, bekerüljünk az első ötbe, és az év végén a címért küzdjünk.

Fotó: KTM

ugrás fel