EST. 2002

Bastianini nyer Katarban, de a másik két kategóriában is olasz győztes ünnepelhet

MotoGP

Az olasz Fausto Gresini csapata gyorsan túllépett a váltás nehézségein, és már az első futamon a dobogó legfelső fokára jutott versenyzőjük Enea Bastianini. Az olasz versenyző tökéletes napot zárt, egy olyan futamon ahol végsőkig küzdött a győzelemért és melyet végül Fausto Gresininek ajánlott.

A futamban a Ducati versenyzője apránként szedte le magáról a zseniálisan motorozó Pol Espergarót, majd Brad Bindert is sikerült maga mögé utasítania. A dél-afriakai versenyző a második helyet szerezte meg a két Espargaro testvér előtt. Igen nem elírás, Aleix a negyedik helyen zárt az Aprilia nyergében.

Ötödik helyen Marc Marquez, majd a két Suzuki versenyző, akik ezzel értékes pontokat gyűjtöttek. Érdekesség, hogy a 2022-es Ducat győzelemmel egy hosszú Yamaha-Ducati versenynek lett vége. Az elmúlt pár évben, ha Ducati indult a pole pozícióból, akkor Yamaha győzelem született és fordítva.

Az idei verseny jól megmutatta, hogy a versenyzőknek volt igazuk, akkor mikor megjósoltak, hogy az idei évben nem lesznek komoly különbségek. Legalábbis az első 10 versenyző között. Hamarosan jövünk a további hírekkel, értékelések és nyilatkozatok, melyekből kiderül miért végzett több komoly név is az eredménylista végén?

Eredmények : motogp.com

Moto2

Celestino Vietti a második olasz a mai trióból. Vietti egészen elképesztő teljesítménnyel uralta az egész futamot, a végén pedig a győzelmet is behúzta. A második hely szintén sima ügy volt Aron Canet számára. A dobogó harmadik fokáért azonban komoly küzdelem folyt Sam Lowes, Augusto Fernández és Ou Ogura között. A befutó előtt majdnem esés lett a vége a harcnak Augusto és Ou között. Végül Sam Lowes állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Sokan várták, hogy a regnáló Moto3 világbajnok Pedro Acosta az új kategóriában is sikerrel kezdi a bemutatkozást. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Acosta még az elején ütközött honfitársával Fermin Aldeguerrel, így végül a tizenkettedik helyen zárt.

Moto3

A kategória amiben minden megtörténhet és meg is történt, Büntetések, előzések, bukások és viták. Végül Andrea Migno szerezte meg a győzelmet, mely az utolsó kanyarban dőlt el. Ana Carasco a huszadik helyen végzett.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel