EST. 2002

Bemutatták a 2022-es Aprilia RS-GP-t

AZ Aprilia Racing MotoGP Team két versenyzője Aleix Espargaro és Maverick Vinales mutatta be az új RS-GP verziót. Az alaposan átdolgozták a motort a tavalyi évhez képest, amely már már Factory Team státuszban lép pályára.

30 évvel Alex Gramigni első világbajnoksága után az olasz gyártó két spanyol versenyzővel vág neki, a rekord mennyiségű futammal rendezésre kerülő 2022-es szezonnak. A motorok és pilótáik a mai napon már meg is érkeztek a Mandalika pályára, ahol az idei második tesztet hajtják végre a hétvégén. Az első teszten Malajziában rendkívül eredményes munkát végezve, az első napon az első és a második helyen végzett a tabellán a két Aprilia. A második napon is csak Bastianini tudott az RS-GP-k elé férkőzni.

Aleix Espargaró arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy alig várja a visszatérését a pályára a csapattal. A capattal, aki az elmúlt években igazi családdá vált és pont ezért olyan nehéz a hosszú téli szünet. A spanyol fizikálisan felkészülve és energikusan, szinte kiéhezve várja a futamokat. Ráadásul az első tesztre még egy különleges sisakot is készített, a gyártó összes dobogós helyezésének tiszteletére.

Maverick Vinales pedig elárulta, hogy a caspatnál az a cél, hogy az Aprilir felérjen a modern MotoGP csúcsára. A spanyol versenyző azonban inkább hisz az elvégzett munkában mint a jóslatokban és nagyon elégedett a csapat téli munkájával. Már csak meg kell mutatniuk együtt, hogy milyen fejlődésre képesek a pályán.

Fotó : Aprilia

ugrás fel