EST. 2002

Kuriózum MV Agusta Brutale 1090R alapra: Pathos

A Pathost a ’70-es évek szellemisége hatja át, a korabeli versenymotorok formavilágát hasznosítja újra az olasz Officine GPDesign, azaz a Pozzato fivérek, Luca és Fabio. Szinte minden f?bb alkatrész kézm?vesmunka gyümölcse rajta. Teljesen érthet?, hogy az épít?k szenvedélyesen rajonganak alkotásukért: ‘Aznap, amikor végleg összeszereltük és megláttam, szinte féltem megérinteni. Pedig ? ott volt. Megsimítottam a tankot, hogy érezzem a kidolgozását, és abban a pillanatban minden megállt körülöttünk’ – így az egyik testvér. 

Külön szeretnénk felhívni a figyelmet a tankra, amelyen két sapka található: az egyik hagyományosan a benzintartályt zárja, a másik viszont egy rendhagyó megoldással a motoros okostelefonjának képes átmeneti szállást adni, ahol a készülék tölthet? is. 

A tank mindkét oldalára retró MV logó került ledes megvilágítással, alumínium foglalatban – megadták tehát a módját. De az els?t?l az utolsó alkatrészig, a motor minden porcikájának megvan a maga története.

Az összképet az Angel Eye fényszóróval szerelt, igencsak markáns fejidom határozza meg. A tervek szerint a Pathos átalakító kit formájában megvásárolható lesz valahol, valamikor, így bármelyik ilyesmire fogékony Brutale 1090R-tulajdonos építhet otthon magának patetikus, hetvenes évekbeli versenymotort.

ugrás fel