EST. 2002

Kymco SuperNEX – Videó

A robogó gyártó dél-koreai cég, olyan koncepciót mutatott be amivel a nagymotor szegmensen szeretne megjelenni. A Kymco jelenleg ismeretlennek tűnő vizekre evez pedig az ötlet zseniális.

Akkor váltani nagymotorra mikor minden gyártó terméke teljesen új lesz. Kevesen vannak akik elérhető árú elektromos sportmotorral vagy legalább koncepcióval rendelkeznek. Mint ismert a cég az egyik legnépszerűbb robogó gyártó akinek erőforrásasit, megoldásait más motorgyártó cégek is előszerettél vásárolják és alkalmazzák saját termékeikben.

A SuperNEX más módon lett tervezve mint a többi elektromos jármű, a gyártó egy hatsebességes gyorsváltóval látta el, minek köszönhetően megmaradhat a motorozás élménye. Ráadásul az elektromos járművek teljesítmény potenciálja alsó és középső tartományba esik míg a Kymco koncepciónál a felső tartomány is élvezhető.

Bár pontos adatot nem hoztak nyilvánosságra, a Kymco azt állítja, hogy a SuperNEX 2,9 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órára való gyorsulást, 7,5 másodpercen belül eléri a 200 km/órát és csak 10,9 másodpercre van szüksége a 250 km/órához.

Már csak a hang maradt, ami hiányozhat egy mostani motoros számára. Ezért egy aktív akusztikai rendszert fejlesztettek a motorba, ami ugyan nem az elektromos járművek első a piacán, de az első ami egy hatfokozatú váltóhoz van integrálva. A motort vezetésénél 4 mód közül tudunk választani ahol hangzás is idomul a teljesítményhez a legcsendesebb, csendes, majd az agresszív ahol a hangzás a maximális teljesítménnyel párosul.

 

ugrás fel