EST. 2002

Lit Motors C1: f? az egyensúly

Pár hónapja dobta be a köztudatba ötletét a Lit Motors a zárt vezet?kabinos, önmagát egyensúlyban tartani képes robogóról. A kis kaliforniai gyártó tet? alá is hozott egy prototípust, amelynek folyik az utcai tesztelése.

A Lit közlése szerint ez a modell egy giroszkóptárcsával dolgozik, a majdani végtermékbe két giroszkóptárcsás rendszer kerül (neve pedig C1 lesz). Az ellentétesen forgó két tárcsa szavatolja majd a járm? tökéletes egyensúlyát. Vannak, akik szerint ez már inkább kétkerek? autó, és ezzel nehéz vitába szállni. Bármi legyen is, formabontó egy dög. A C1 tervezett végsebességét 195 km/óra körülire teszi a gyár, és közlésük szerint 350 km-es hatótávval számolhatnak a felhasználók. Ára 24 ezer dollár (kb. 5,8 millió forint) lesz.

A videón Daniel Kim, a Lit Motors alapítója és ügyvezet? igazgatója vezeti a prototípust. Elmondása szerint gondolkozik egy olyan fly-by-wire rendszeren, amit be lehet programozni olyan összetettebb man?verek kivitelezésére, mint egy egykerekezés vagy egy stoppie. A szériaérett C1-et 2014 elejére ígérik.

ugrás fel