EST. 2002

Lorenzo – HONDA

A motorpsort.com oldal úgy tudja, hogy a Honda megállapodott Jorge Lorenzóval, a szerződés két éves ciklusról szól és évi 4 millió eurós fizetést tartalmaz.

A Repsol kedden jelentette be, hogy nem hosszabbít Pedrosával, így a második HRC motor megüresedett. A hírek szerint már Mugello előtt megállapodtak Lorenzóval, így érthető miért nyilatkozta a spanyol versenyző azt, hogy túl későn jött a győzelem és már nem változtat a jövőjén. A 4 millió euró jelentős visszalépés a mostani fizetéséhez képest, de még mindig jobb ajánlat mint egy szatellit Yamaha egység.

 

Közben spanyol sportlapok arról cikkeztek, hogy Lorenzo megnevezte azt a személyt aki szerinte akadályozta a Ducati hosszabbítást. A volt világbajnok szerint a Ducatinál Paolo Ciabatti, Davide Tardozzi és mindenekelőtt Gigi Dall’Igna volt a fő támogatója, míg Claudio Domenicali ellenezte a hosszabbítás. A szezonnak még nincs vége, ha Lorenzo az új tankkal és módosításokkal valóban magára talál, izgalmas versenyek jöhetnek.

Marquez jelnelg nem nyilatkozott a szerződésről, bejelentés amúgy is csak a Katalán Nagydíjon várható. Ismét két spanyol versenyzője lesz tehát a HRC-nek, amit a Repsol ( Spanyol ) olajtársaság szponzorál. Kérdés persze, hogy a két rivális, milyen sikerrel tud majd együtt dolgozni?

Update: A bejelentés hivatalosan is megtörtént.

ugrás fel