EST. 2002

Lorenzo műtéten esett át, kihagyni kényszerül a sepangi tesztet

Két nappal ezelött egy olasz újság megírta, hogy Lorenzót kórházba szállította egy ismeretlen nő és egy férfi. Az újságírók kérdésére csak annyit árultak el, hogy barátok és Lorenzo kezét meg kell vizsgálni. Találgatások indultak el egy lehetséges törésről, azonban a spanyol versenyző gyorsan elhagyta a kórházat és így nem írtuk meg a hírt. Bíztunk benne, hogy csak a szokásos téli felkészülésen történt kisebb bukás következménye lehet a sérülés, ami gyakori gyorsasági motorosok körében.

Azonban, mint kiderült Lorenzo Spanyolországba utazott, ahol Dr. Xavier Mir klinikáján egy titán csavarral rögzítették a sérült sajkacsontot. Az invazív technikával végrehajtott műtétnek köszönhetően Jorge már 24 óra múlva elhagyhatja a kórházat.

Bár a bal kéz nem annyira fontos, mint a jobb kéz a motorozásnál, a spanyol versenyző kénytelen kihagyni a következő sepangi tesztet. A tavalyi szezonban is több versenyt kellett kihagynia sérülések miatt, reméljük az idei évben nem folytatódik ez a sorozat.


Bár a Honda csapatát lassan bemutatják, jelenleg mindkét versenyzőjük komoly sérülésekből lábadozik. Marc M. vállműtéten esett át, a rehabilitációt már elkezdték de várhatóan bele fog nyúlni a szezonkezdésbe mire teljes értékű versenyzőként állhat fel a rajtrácsra. Lorenzo pedig most kezdheti majd a rehabilitációt és számára még a technikai is új lesz.

A Honda bemutatóját ezen a csatornán keresztül tudjátok majd követni, idén a Ducati mutatta be először csapatát, ahol Lorenzo helyett most Danilo Petrucci kapta meg a lehetőséget.

ugrás fel