EST. 2002

Lorenzo Savadori a MotoGP-ben

Jövő hét végén folytatódik a GP, ami Marc Márquez kar sérülése óta hihetetlen fejleményeket produkál. Szinte minden versenyen más a dobogó összetétele. Minden csapat jól teljesít az idén, egyedül az Aprilia keresi még az utat a kitöréshez. Nekik komoly gondot jelent, hogy az egyik pilótájuk doppingügybe keveredett és nem tud indulni a csapat színeiben. A gyártó eddig teljes mértékben kiállt versenyzője mellett, ami igazi unikumnak számít a jelenlegi motorsport piacon. Bradley Smith pedig meg is tett minden tőle telhetőt, hogy Aleix Espargaró mellett helyt álljon. A gyártó nyíltan is kijelentette, hogy hiányzik számukra Andrea Iannone teljesítménye és tudása.

Azonban van az Aprilia „családban” egy másik fiatal versenyző, aki 2017-es és 2018-as Superbike világbajnokságon RSV4-el versenyzett. Tavaly pedig hatalmas fölénnyel nyerte az olasz gyorsasági bajnokságot. Öt futam győzelem után, 17 másodperc előnnyel intették le az utolsó futamon 2020-ban is ebben a sorozatban. Ráadásul nem ismeretlen számára a motor, mert idén tesztelte már az RS-GP-t. Savadori három futamon indulhat még idén, kettő Valenciában (november 8. és 15.), az utolsó forduló pedig Portimaóban lesz megrendezve november 22-én.

Lorenzo nyilatkozatában kiemelte: „ Nem csupán boldog vagyok, és azonnal meg is akarom köszönni az Aprilia Racingnek a nagyszerű lehetőséget. Felkészülten érkezem a feladatra, köszönhetően az RS-GP tesztjein végzet munkának, valamint a kihívásokkal teli bajnokságnak, ami arra kényszerített, hogy csúcsformában és maximális koncentráció mellett versenyezzek.”

Massimo Rivola az Aprilia Racing vezérigazgatójának szavai: „ Először is szeretnék köszönetet mondani Bradley-nek az idei évben végzett munkájáért, nagy méltósággal és jó teljesítménnyel a vállán tartotta a csapatunk motorját. Most izgatottan várjuk Lorenzo debütálását, ez elismerése annak a nagyszerű szezonnak, mellyel az idei évben CIV versenyzőként uralta a Superbike-ot. De ez hatalmas lépés egy olyan versenyző számára, aki 2021-ben is tesztelője lesz az RS-GP-nek. A projektünk még nagyon fiatal, biztosan nagy előrelépés lesz Lorenzo és az egész Aprilia Racing számára az együttműködés .”

nyitókép: Twitter.com prtscreen

ugrás fel