EST. 2002

Lorenzo „négy” keréken

Jorge Lorenzo versenytársaival ellentétben nem pocketbike versenyekkel múlatja a téli szünetet, ? egy kicsit komolyabb MotoGP-n kívüli motorsport elfoglaltságot választott magának. A Motorland Aragonon tartott 500 Kilómetros de Alcańiz endurance versenyen Antxel Echegoyennel és Manuel de los Milagrosszal karöltve második helyezést értek el a D5 kategóriában.

Nem ez volt egyébként a jó Jorge els? Abarth-os élménye az idén: novemberben a Catalunyán rendezett 24 órás autóversenyen vett mintát el?ször a Team Difisa verseny Fiat 500 Abarth Assetto Corséjából, akkor és ott azonban nem sikerült oly’ fergetegesre a bemutatkozás négy keréken; kategóriájukban a 12., összesítésben a 24. helyet szerezték meg a hosszú távú viadalon csapattársaival.

Jorge Lorenzo - Team Difisa Fiat 500 Abarth Assetto Corse

De ezúttal összejött a dobogó a Motorlandon Jorgénak, ami, ugye emlékszünk, az M1-gyel éppen hogy nem jött össze. A 2010-es MotoGP szezon 18 futamából csak az Aragonon és Motegin nem állhatott a dobogóra. „A verseny elég z?rös volt a köd miatt, és közvetlen ellenfelünk, a Mini csapat is er?s volt.” – mesélte a verseny után Lorenzo. „A második hely azonban egy jó eredmény, ráadásul ez volt az els? alkalom, hogy a MotorLandon a dobogóra állhattam, még ha egy autóversenyen is. Jöv?re ugyanezt a Yamahámmal is megpróbálom!” – viccelt Jorge az újságírókkal.

Jorge Lorenzo - Team Difisa Fiat 500 Abarth Assetto Corse

ugrás fel