EST. 2002

Magyarok egy igazi német heves-jegesen

Egy mikrobusznyi magyar salakmotorszurkoló-csapat úgy döntött, megrövidítendô a féléves salakos holt szezont, kilátogat a németországi Inzellbe, hogy az egyéni világbajnokság keretein belül megismerkedjenek a speedway testvérével, a jégmotorozással. Azért e rokoni szálak, mert a motorok felépítése nagyon hasonló, a legszembetûnôbb különbségek a szeges gumik és a kétsebességes váltó. A festôi környezetbe csöppenô hazánk fiainak még jóval a viadal elôtt szembesülniük kellett jó pár olyan dologgal, ami más, mint a salakversenyeken.

Ilyen egy szeges paripa

A jégmotorozás szerelmesei hûtôtáska helyett termoszokat cipelnek a stadionba, fejükön nem baseballsapka, hanem usanka feszül, s a büféknél nem sörért, hanem forralt borért állnak sorba az emberek. Az inzelli sportkomplexum gyönyörû, festôi környezetben helyezkedik el, s több mint tízezren figyelhetik a helyszínen az eseményeket.

Günther Bauer

Rögtön az elsô futam elsô kanyarja ledöbbentette a magyarokat. A számtalan salakos grand prix-s izgalmakhoz szokott szem is kikerekedett, amikor a jégmezôk lovagjai szinte egyszerre, egymástól centiméterekre dôltek el a motorjaikkal együtt. Nem mindennapi izgalmakat hozott a viadal, hiszen a pilóták a grand prix-ba jutásért húzták a gázt, ám végül egetrengetô szenzáció nem született, hiszen a favoritok nem okoztak csalódást, egytôl egyig továbbjutottak. Persze voltak olyanok, akik mély benyomást tettek a szurkolókra, ilyen volt a késôbbi gyôztes, a hazaiak sztárja, Günther Bauer, a jégmotorosoknál szemtelenül fiatalnak számító, 21 éves orosz pilóta, Junir Bazejev és a ‘jégcár’, a háromszoros egyéni világbajnok, szintén orosz Alekszander Balasov.

A magyar szurkolói csipet-csapat egyöntetû döntése alapján a jövô évi inzelli jégmotorversenynek is lesznek részesei hazánkból.

Forrás

www.speedway.hu

ugrás fel