EST. 2002

Manuel Poggiali befejezi

Napok-hetek óta keringett a pletyka, ami most már hivatalos: Manuel Poggiali visszavonul, elhagyja a versenypályát, méghozzá egy különösképpen nem agyonrészletezett fizikai probléma miatt. A döntés végleges, adta hírül a Campetella Racing csapat f?nöke, Eros Braconi a motogp.com-nak.

‘Manuel döntése volt, amit mi messzemen?en tiszteletben tartunk. Csak huszonöt éves, számomra olyan, mintha a fiam lenne, de hosszú ideje küzd testi problémákkal, amin nem tud túllépni.’ Maga a versenyz? augusztus 31-én, a misanói versenyen – hazai nagydíján – jelenti be búcsúját. Helyettese a fiatal Stefano Bianco lehet, aki jelenleg a WTR San Marino csapat pilótája a 125-ös géposztályban.

Poggiali kétszer nyert világbajnokságot, a 125-ben hét éve ért a csúcsra, 2003-ban a negyedliteresek versengésében bizonyult a legjobbnak. Tucatnyi futamot nyert meg, tizenegyszer indult pole-ból, 35 dobogós helyezést szállított a két kis kategóriában.

update: Megvan az ok, megvan a hivatalos sajtóközlemény és a Poggiali-nyilatkozat az okokról és a motivációkról. Nincs testi baj, a derék Manuel kispapa lesz. Ennyi. Sok szerencsét az új kihíváshoz!

ugrás fel